23 d’octubre de 2020 23/10/20

La UPV, la millor politècnica d'Espanya en impacte científic

La UPV, la millor politècnica d'Espanya en impacte científic - (foto 1)
  • El rànking ha avaluat prop de 1200 universitats d'un total de 65 països i confirma el lideratge de la universitat valenciana a nivell nacional i internacional

MÉS FOTOS
La UPV, la millor politècnica d'Espanya en impacte científic - (foto 2)

La Universitat Politècnica de València és la millor politècnica d'Espanya en impacte científic, segons es desprén de l'última edició del CWTS Leiden Rànquing, publicat pel Centre d'Estudis de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (Holanda). Aquest rànquing avalua la producció científica de prop de 1200 universitats d'un total de 65 països.

A partir de les dades que recull el rànquing, la UPV a més de ser la millor universitat tecnològica del país en impacte científic, en aquest camp és la segona de totes les universitats espanyoles en Matemàtiques i Ciències de la Computació, la tercera en Ciències Físiques i Enginyeria i la setena en Ciències de la Vida i de la Terra. En la classificació general nacional, la Universitat Politècnica de València se situa de nou en el top 10 del país, en concret, en el lloc número 9

. I fora de les nostres fronteres, el rànquing situa a la UPV molt prop del top 100 europeu en impacte científic –ocupa la posició 107; i a nivell mundial, en el 334. En la classificació mundial, el rànquing està encapçalat per la Universitat d'Harvard, la Universitat de Xangai Jiao Tong i la Universitat de Zhejiang, aquestes dues últimes a la Xina. Mentrestant, a Europa el rànquing està liderat per tres universitats britàniques (Oxford, University College de Londres i Cambridge).

I a Espanya, la UPV destaca com la millor de les universitats tecnològiques del país. El CWTS Leiden Rànquing classifica les 1176 universitats analitzades a partir de diferents indicadors: d'impacte científic, de col·laboració, publicacions en obert open acces i igualtat de gènere. Els resultats obtinguts en aquest rànquing consoliden de nou a la institució que dirigeix Francisco Mora en l'elit universitària mundial.

Sense anar més lluny, a la fi del passat mes de juny, l'influent rànquing ARWU per matèries 2020 –Academic Rànquing of World Universities, popularment conegut com el rànquing de Shanghái- situava a la UPV entre les més destacades de tot el món en 19 disciplines acadèmiques.

Pujar