elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Milers de persones visiten la Fira Dia Mundial dels Animals 2023

Milers de persones visiten la Fira Dia Mundial dels Animals 2023
  • La fira se celebra hui fins a les 20 hores, entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors

MÉS FOTOS
Milers de persones visiten la Fira Dia Mundial dels Animals 2023 - (foto 2)

 

Milers de persones han visitat la Fira Dia Mundial dels Animals 2023, organitzada per l'Ajuntament de València, que té lloc hui fins a les 20.00 hores, en el tram 9 del riu Túria, entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors.

El regidor de Sanitat i Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero, ha inaugurat la Fira aquest matí i ha visitat les parades de les més de 60 associacions protectores d'animals de la província de València que participen en aquest esdeveniment.

L'alcaldessa de València, María José Catalán, també ha visitat la Fira.

Amb l'organització de la fira, l'Ajuntament de València commemora el Dia Mundial dels Animals, que se celebra el 4 d'octubre i dona l'oportunitat a les ONG de recaptar fons, a més de conscienciar sobre la importància de la protecció i el benestar dels animals de companyia.

Un dels punts forts d'aquest esdeveniment és la desfilada de gossos en adopció, que cada any esperen trobar una llar on ser volguts i respectats. A més, els xiquets i xiquetes estan gaudint de tallers educatius i lúdics que versen sobre la temàtica del benestar animal.

Aquest esdeveniment és gratuït i apte per a tots els públics i són moltes les famílies que venen acompanyades pels seus gossos per a gaudir del seu dia.

Xarrades sobre benestar animal

Amb l'objectiu de posicionar aquest esdeveniment com a punt de trobada perquè la ciutadania puga informar-se sobre benestar animal i tinença responsable d'animals, s'han organitzat una sèrie de huit píndoles formatives de 15 minuts de duració sobre salut i benestar dels animals de companyia.

Així, al matí han tingut lloc les xarrades Que diu la Llei de Benestar Animal?, oferida per Arturo González, oficial de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de València (*UMA); Pla colonial felí, impartida per Carles Miquel Subiela, veterinari de l'Ajuntament de València; Claus per a una tinença responsable d'animals de companyia, oferida per l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València; i Com m'afecta la Llei Autonòmica de Benestar Animal com a propietari?, impartida per Silvia Milvaques, veterinària de l'Ajuntament de València.

A la vesprada, Lourdes Alarcón parlarà sobre Com fer més divertida la vida del teu gat; Sara Acebo, veterinària de la clínica Exotips, oferirà la xarrada Hi ha un conill en la meua família: com he de cuidar-ho?; i Mayo Domínguez, educadora canina en Escola Caniland, parlarà sobre Ansietat per separació: com podem ajudar el nostre gos a superar-lo. Les xarrades formatives finalitzaran amb la ponència 10+1 consells per a practicar senderisme amb el teu gos, oferida per Sendeperrismo.

 

 

Pujar