elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mercavalència signa amb Incarlopsa un nou contracte per a huit anys

Mercavalència signa amb Incarlopsa un nou contracte per a huit anys
  • L'acord suposa la garantia de llocs de treball

MÉS FOTOS
Mercavalència signa amb Incarlopsa un nou contracte per a huit anys - (foto 2)

Mercavalència, empresa participada per l'Ajuntament de València i l'empresa estatal Mercasa, ha arribat a un acord amb l'empresa càrnica Incarlopsa i han formalitzat un nou contracte que unirà a les dues mercantils durant almenys huit anys més. Les dues empreses porten col·laborant estretament des de fa mes de dos anys, havent aconseguit una fluida relació de suport mutu per al desenvolupament de bones pràctiques i millora. El perfil públic i rigor en la gestió de Mercavalència unit a l'alt nivell d'exigència de Incarlopsa, han permés explorar noves vies de millora de la cadena de valor compartida involucrant a les parts interessades i posant a les persones en el centre de les decisions empresarials.

El gerent de Mercavalència, Pep Yubero, assenyala que “per a Mervalència és fonamental assegurar el futur del nostre escorxador i dels llocs de treball dels companys i companyes que sempre, però més si cap en este últim any a causa de la pandèmia, han estat tots els dies al capdavant dels seus llocs de treball garantint el proveïment diari en les llars valencianes. Els nostres mercats de peixos, fruites i verdures, tira de comptar, mercaflor, escorxador i activitats complementàries, han estat treballant sense quasi sense descans, donant el servei que s'espera d'una empresa del sector públic com ho és Mercavalència.”

El nou contracte signat, permetrà un creixement sostingut durant el període de vigència d'este, de més d'un 35% del volum actual de l'escorxador i permetrà abordar nous serveis que donen resposta a les expectatives de la clientela de les dues entitats.

Des de Incarlopsa, el seu Conseller Delegat, Clemente Loriente, afirma que “assistim a una evolució altament competitiva i d'elevats estàndards de seguretat alimentària que cal abordar mitjançant aliances que garantisquen l'èxit en les operacions. L'adaptació de les instal·lacions i processos, d'acord amb els nous requeriments de la legislació espanyola i internacional, exigeixen a Incarlopsa i als seus aliats, una permanent revisió i posada al dia dels procediments que garantisquen el més estricte i ferm compliment de la seguretat alimentària i prestació d'un servei de qualitat”

El nou contracte s'emmarca en el nou Pla Director d'Inversions que contempla els eixos estratègics de creixement basats en criteris de sostenibilitat de Mercavaléncia per a la dècada vinent. Per part seua, Carlos Galiana, president de Mercavalència manifesta que “afrontem amb il·lusió, una aposta per la internacionalització de les activitats, amb l'objectiu de poder habilitar les instal·lacions de l'escorxador per a la congelació i exportació de productes al mercat asiàtic. Una reformulació del concepte de mercat basat en la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social i el treball en comú amb els nostres clients, secundant-los i promovent la seua capacitat tecnològica i la gestió de la innovació per a augmentar la seua resiliència així com una revisió en profunditat de les instal·lacions, actualitzant-les per a abordar amb èxit els nous reptes als quals aspirem”

El nou contracte, suposa una garantia d'estabilitat en els llocs de treball, i permet a Mercavalència continuar amb el creixement sostenible empresarial iniciat després de la reformulació del seu model productiu fa dos anys tenint com a full de ruta la contribució a la consecució dels ODS.

A les nombroses certificacions mediambientals i de qualitat que disposa l'escorxador de Mercavalència (IFS, BRC, Benestar animal, escorxador ecològic, certificació de protocol enfront del Covid19, ISO 14001, entre altres) es pretén unir l'homologació per a congelar i exportar productes a països tercers. “Si aconseguim la certificació per a exportar a Àsia, serem el primer escorxador públic d'Espanya a poder fer-ho. Este pas decidit cap a la internacionalització és decisiu per a garantir el desenvolupament de l'àrea càrnia de Mercavalència” afirma el president de l'entitat, Carlos Galiana.

Pujar