elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors

El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors
  • La imatge de la Verge estarà exposada en el centre del Mercat fins dimarts que ve 10 de maig

Els venedors del Mercat Central de València han realitzat aquest matí la seua tradicional ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, que es venera en el propi recinte, dins del programa d'actes organitzats per les Cambreres de la Verge del Mercat, amb motiu de la festivitat de la patrona dels valencians.

Després de la crida amb tabalet i dolçaina, l'acte d'homenatge a la Verge ha començat, amb la benvinguda per la gerent d'aquest recinte, Cristina Oliete, i la presentació del Rector dels Sants Joans, Gonzalo Albero Alabort. L'acte ha comptat amb la intervenció del grup de Albaes -cantades per Mª Se i Manolo, amb Marcial Pierres a la dolçaina i Jonás Pierre amb el tabalet- i ha conclòs amb la tradicional ofrena floral a la Verge dels venedors del Mercat Central.

Enguany l'acte ha comptat, a més, amb la presència de Jesús Sànchez-Gómez i Valero, de la Comissió Fallera de Murillo Palomar, comissió amb la qual les Cambreres de la Verge del Mercat van estar treballant, el mes de gener passat, en la visita de la Verge Pelegrina als Sants Joans amb motiu del 135è aniversari de la Falla Murillo Palomar. Ha assistit, a més, el president de l'Associació de Recuperació de Centres Històrics d'Espanya (ARCHIVAL), José Luis Lliso Ruiz.

La imatge de la Verge estarà exposada en el centre del Mercat fins dimarts que ve 10 de maig. Durant aquests dies es col·locarà una urna per a la recaptació de fons que es destinaran a donar aliments a Casa Caridad de València.

Les Cambreres de la Verge del Mercat s'ocupen des de l'any 1993 de la cura de la imatge d'aquesta Verge, regal de la llavors alcaldessa Clementina Rodenas, i de la seua exposició al públic sota la gran cúpula amb motiu de la festivitat de la patrona dels valencians, que conclou amb una ofrena floral dels venedors.

Aquest divendres, 6 de maig, a les 12:00 h, com cada any, se celebrarà una missa, en la Real Parròquia dels Sants Joans, en record dels venedors difunts del Mercat Central.

MÉS FOTOS
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 2)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 3)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 4)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 5)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 6)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 7)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 8)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 9)
El Mercat Central de València homenatja la Verge dels Desemparats amb una ofrena de flors - (foto 10)
Pujar