1 de desembre de 2020 1/12/20

El Mercat Central de València entre els edificis més bonics d'Espanya

El Mercat Central de València entre els edificis més bonics d'Espanya - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Mercat Central de València entre els edificis més bonics d'Espanya - (foto 2)

  ‘Busquem el millor edifici modernista d'Espanya’, amb aquestes paraules la revista de caràcter mensual ‘Architectural Digest’ posava en marxa la votació per la qual es triarà com de tots els edificis de caràcter modernista amb els quals compta el nostre país és el més bonic.

  Per a la votació, la qual es pot portar a acabe a través d'internet, s'han seleccionat huit immobles entre els quals es troba una de les joies arquitectòniques amb les quals compta la ciutat de València: el Mercat Central.

  Al costat d'aquest també es troben la Casa Batlló de Barcelona, la Casa del Principe de Valladolid, el Casino Mercantil de Saragossa, el Palau Longoria de Madrid o el Capritx de Gaudí situat a la província de Cantàbria. De moment la votació continua oberta i pots llegir més sobre qualsevol d'aquests edificis en el seu web 'www.revistaad.es' on han preparat una xicoteta ressenya sobre cadascun d'ells.

  La història del Mercat Central de València

  L'espai que actualment ocupa el Mercat Central va ser, des de la primera expansió de la ciutat, l'emplaçament habitual dels mercats ambulants. No va ser fins a finals del segle XIX quan el govern municipal de l'època convoque un concurs per a la construcció d'un nou mercat per a la ciutat.

  Després de dues convocatòries el projecte va ser encarregat als arquitectes Alejandro Soler March i Francisco Guardia Viari, els qui van elaborar una idea que no trencara amb l'estètica de la plaça on àdhuc hui dia s'integra perfectament amb altres dos importants monuments situats al seu voltant: la Llotja de la Seda i l'Església dels Sants Joans.

  Des de llavors molts són els moments que s'han viscut sota el seu sostre, i és que aquest emblemàtic edifique ha celebrat ja els primers 100 anys des de la col·locació de la primera pedra i 90 des que es va obrir al públic per primera vegada.

  Pujar