elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maria Oliver ha presentat hui la programació de la Setmana de la Ciutat Educadora

Maria Oliver ha presentat hui la programació de la Setmana de la Ciutat Educadora
  • La segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora se centra en la sobirania alimentaria i en l'art com a ferramenta educativa

La regidora d'Educació, Maria Oliver, ha presentat hui en roda de premsa la programació de la Setmana de la Ciutat Educadora, que enguany té com a eslògan 'Dret a la Ciutat Educadora' i que se celebra del 27 de novembre al 3 de desembre. Una segona edició d'esta setmana que comptarà amb 30 activitats i que tindrà com a pilars fonamentals la reflexió sobre l'alimentació i l'art com a ferramenta educativa.

En el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, dia 30 de novembre, s'han programat una sèrie d'activitats diverses destinades a tota la ciutadania per a la pròxima setmana, arreplegant així la proposta de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, organització sense ànim de lucre que agrupa a 490 ciutats de 36 països de tots els continents.

"Som ciutats que tenim en comú reivindicar el rol dels governs municipals al tema educatiu, no només en les aules, sinó que considerem que l'educació es fa a tota hora i en qualsevol lloc de la ciutat", ha exposat la regidora d'Educació, Maria Oliver. "Per a l'Ajuntament de València, el projecte de Ciutat Educadora és una línia de treball que estem fent des que vam arribar i que ja està donant els seus fruits i que està tenint una gran repercussió en l'educació a la ciutat".

La regidora, que ha agraït el suport de totes les regidories, ha destacat la segona Trobada Municipal de Cors de Centres Educatius, que tindrà lloc el 30 de novembre i l'1 de desembre al Palau de la Música, amb la participació de 800 alumnes de 24 cors; el taller "Ninots didàctics" al Museu Faller de València també el dia 30; i l'exposició "Memòries en trànsit" a l'Espai Jove VLC del carrer de Campoamor, que es podrà visitar del 27 de novembre al 2 de desembre.

A més, el dimarts 28, de 9.30 a 14 hores, tindrà lloc la jornada "Menjadors que eduquen. Diàlegs al voltant de l'educació i la sobirania alimentària" a l'Edifici de Joventut del carrer de Campoamor. Una jornada vinculada amb la Capitalitat de l'Alimentació Sostenible, que enguany ha tingut València, i on es vol fer una reflexió sobre els menjadors com a entorn educatiu i "sobre el model de ciutat que València ha d'adoptar, considerant el seu entorn natural, que és l'horta, com a una oportunitat", com ha indicat Oliver.

L'altre punt que també ha destacat la regidora d'Educació és l'art com a ferramenta educativa. "Entenem que dins de l'aula s'estan deixant fora les qualitats artístiques del nostre alumnat i l'administració local pot aportar l'espai per al desenvolupament d'estes capacitats", ha dit Oliver, qui ha aprofitat per a recordar els resultats del projecte de cinema i barri Totò i la primera convocatòria de residències artístiques per a apropar l'art als centres educatius.

XEC ESCOLAR I PLA EDIFICANT

La regidora d'Educació ha anunciat que demà la Junta de Govern Local aprovarà el xec escolar i ha explicat que el retard ha estat conseqüència de la falta de personal a la Regidoria d'Educació. A més, respecte al Pla Edificant de la Generalitat, Oliver ha expressat la intenció de l'Ajuntament en assumir la construcció i reforma dels centres educatius, ja que "són qüestions que no hem pogut fer abans perquè les competències no estaven transferides". "Estem molt contents de rebre la dotació econòmica, que és una reivindicació que s'ha fet des de molts ajuntaments, però això suposa un esforç tècnic i administratiu que l'Ajuntament ha de dir en quina mesura podrà assumir estes inversions educatives i en quins col·legis s'actuarà", ha apuntat Oliver.

Pujar