elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2022

Maria Albors: "Crec que puc aportar un caràcter conciliador a les Falles perquè es vegen com a molt més que una festa"

Entrevista amb Maria Albors Calduch, candidata a Fallera Major de València 2022
Entrevista amb Maria Albors Calduch, candidata a Fallera Major de València 2022
  • Entrevista amb la candidata a Fallera Major de València 2022 i fallera de la comissió Plaça el Pilar

MÉS FOTOS
Maria Albors: "Crec que puc aportar un caràcter conciliador a les Falles perquè es vegen com a molt més que una festa" - (foto 2)
Maria Albors: "Crec que puc aportar un caràcter conciliador a les Falles perquè es vegen com a molt més que una festa" - (foto 3)
Maria Albors: "Crec que puc aportar un caràcter conciliador a les Falles perquè es vegen com a molt més que una festa" - (foto 4)

Maria Albors Calduch viu amb molt d'amor i afecte les Falles. Aquesta jove de 21 anys, fallera de la comissió Plaça el Pilar, és una de les tretze triades a candidata a Fallera Major de València 2022 i en aquesta entrevista amb elperiodic.com la coneixem un poquet més.

Maria és graduada en Dret i vol fer oposicions a Secretària Judicial. Està molt compromesa amb el tema de la violència de gènere i aporta amb un voluntariat el seu granet d'arena des del punt legal: "És un problema que des de molts punts de vista sembla quasi invisible però en els barris de València hi ha dones afectades, algunes sense adonar-se que són víctimes".

En el seu temps lliure, María disfruta tant de la platja i de la muntanya però, sens dubte, la seua passió són les Falles: "Crec que és una festa que representa la unió, per exemple l'ambient faller que es genera en Falles i les amistats que es creen que a la fi acaben unint com la família".

Creu Maria, sobre les festes de setembre, que "hi ha actes que han vingut per quedar-se" com les mascletaes descentralitzades o avançar l'hora de la Cremà.

Per què li agradaria ser Fallera Major de València? Això ens respon Maria: "Sóc una persona alegre, valenciana i crec que puc aportar un caràcter conciliador a la festa, tant a l'hora d'unir als fallers amb els valencians no fallers perquè comprenguen que és molt més que una festa, així com per extrapolar les falles a qualsevol part de món".

Pujar