elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Magnànim analitza la figura del perpetrador, des de la seua dimensió monstruosa a la seua banalitat humana

El Magnànim analitza la figura del perpetrador, des de la seua dimensió monstruosa a la seua banalitat humana
    MÉS FOTOS
    El Magnànim analitza la figura del perpetrador, des de la seua dimensió monstruosa a la seua banalitat humana - (foto 2)

    La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, conjuntament amb REPERCRI –Grup d'Investigació sobre la Representació Contemporània dels Perpetradors–, ha organitzat el Congrés El infierno de los perpetradores, que s'inaugura aquest dimarts amb la conferència de Susanne Knittel, Shallow Graves: The Politics of Perpetrator Representation; i de Javier de Lucas, Infierno, paraíso o simplemente purgatorio. El Derecho, ante el perpetrador.

    Al llarg dels propers tres dies, el Col·legi Major Rector Peset serà l'escenari que acollirà l'exposició de les teories i ponències per part d'investigadors com Benno Herzog (Universitat de València), Ana Carrasco (Universidad Complutense de Madrid), Alberto Sucasas (Universidade da Coruña), Daniela Jara (Universidad Andrés Bello), Gabriel Gatti (Universidad del País Vasco), Jaume Peris (Universitat de València), Rafael R. Tranche (Universidad Complutense de Madrid), Arturo Lozano (Univeristé Paris-Sorbonne), Jesús García Cívico (Universitat Jaume I), l'escriptora i cineasta Salomé Lamas, Vicente Sánchez-Biosca (Universitat de València), Cristina García Pascual (Universitat de València), Jesús Casquete (Universidad del País Vasco), Ana R. Calero (Universitat de València) o Brigitte Jirku (Universitat de València).

    L'objectiu del congrés consisteix en analitzar la figura del perpetrador, tant en la seua dimensió monstruosa, com en la seua banalitat humana, aprofundint en l'anàlisi del "mal" tal i com es manifesta en les societats modernes. Per tal d'aconseguir-ho, els perpetradors seran investigats a través de les imatges que els representen; mitjançant els relats que narren els seus actes i atrocitats; i, per últim, de la manera en que son pensats per la filosofia, la ciència i la història.

    Des d'Alemanya a Xile, passant per Espanya, s'intentarà traçar un esborrany de com representa l'imaginari col·lectiu la figura del perpetrador en la cultura de la memòria. Un repàs a la història del segle XX, la més recent i la que ens conforma com a societats: una història molt negra en ocasions, de la qual els perpetradors han sigut, per desgràcia, part fonamental. De entre els actes que s'emmarquen dins del congrés, destaca la projecció, el dimecres 15 de novembre, del documental Terra de Ninguém (Salomé Lamas, 2012).

    Pujar