18 de gener de 2021 18/1/21

L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment

L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment - (foto 1)
  • Els treballs de càrrega i descàrrega de mercaderies, líquids, graneles i contenidors no pot parar durant la crisi sanitària

MÉS FOTOS
L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment - (foto 2)
L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment - (foto 3)
L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment - (foto 4)
L'UME desinfecta el Port de València per a garantir el proveïment - (foto 5)

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha desenvolupat les labors de desinfecció preventiva en les instal·lacions del Port de València, un recinte considerat estratègic per la seua capacitat de proveïment a la xarxa sanitària i a establiments distribuïdors de productes de primera necessitat.

El desplegament de la UME en el Port de València s'ha desenvolupat en diverses franges horàries de dos dies i ha tingut per objectiu desinfectar determinades àrees estratègiques de Valenciaport. En concret, entre el dimecres i el dijous l'UME ha treballat en la desinfecció de les àrees d'identificació i de descans de viatgers de les terminals de passatgers de Transmediterránea i Balearia, en les terminals de contenidors (especialment, allí on hi ha moviments de persones i/o de treballadors i transportistes) i  en àrees estratègiques de la seu de l'Autoritat Portuària de València com la reguarda de policia portuària, el Centre de Control d'Emergències, aparcaments, despatxos, escales, baranes i zones comunes.

Estes labors de desinfecció del Port de València, com altres dutes a terme el diferents enclavaments considerats estratègics per a la gestió de la pandèmia provocada pel coronavirus, tenen una funció preventiva.

Els treballs de càrrega i descàrrega de mercaderies, líquids, granels, contenidors i càrrega rodada dels tres ports que gestiona l'Autoritat Portuària de València (València, Sagunt i Gandia) s'estan desenvolupant amb absoluta normalitat des que van sorgir les primeres informacions relacionades amb el coronavirus; si bé, s'han incrementat les garanties des de la declaració de l'estat d'alarma.

Reconeixement als professionals

Valenciaport és una baula fonamental de la cadena logística i de proveïment de productes industrials, béns de consum i de productes de primera necessitat que garanteix el correcte funcionament de les empreses i de l’economia espanyola. A esta normalitat en els treballs portuaris i logístics estan contribuint amb una professionalitat encomiable tots els agents, operadors, empreses i persones de les més de 800 empreses i institucions públiques que desenvolupen la seua activitat amb, i en el port; ja siga de manera presencial i física o interconnectades amb els serveis telemàtics de l'Autoritat Portuària de València.

Pujar