elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'última iniciativa per millorar l'estada hospitalària de xiquets amb càncer a la Fe de València

L'última iniciativa per millorar l'estada hospitalària de xiquets amb càncer a la Fe de València
  • La Fundació Jugateràpia dona dos kicicles perquè els xiquets ingressats puguen passejar pels interiors

MÉS FOTOS
L'última iniciativa per millorar l'estada hospitalària de xiquets amb càncer a la Fe de València - (foto 2)

L'hospitalització pot ser una etapa molt complicada i dura a la vida d'una persona. Ho és sobretot si es tracta de nens que passen per tractaments o llargs períodes d'ingrés. Per això hi ha iniciatives per alleujar i millorar la seua estada hospitalària com la que ha donat a conèixer aquest dimarts a l'Hospital La Fe de València.

La Fundació Jugateràpia ha donat dos kicicles de dues mides diferents, per tal que menors ingressats a l'Àrea de Pediatria de l'Hospital La Fe puguen passejar pels interiors, sempre que tinguen permís clínic. El tricicle porta un remolc per al goter i dóna llibertat de moviments, sempre que es troben bé i no els estiguen subministrant medicació.
En aquesta ocasió, Jugateràpia ha comptat amb la col·laboració de La Caixa i Alsa Cargo per fer aquesta donació.

L'àrea infantil de l'Hospital La Fe compta amb un espai destinat exclusivament a menors amb gairebé 18.000 m2. En xifres assistencials, aquest hospital atén una mitjana de 160 urgències infantils diàries, practica gairebé 5.000 intervencions quirúrgiques a l'any i registra prop de 8.000 ingressos pediàtrics anuals.

Fundació Jugateràpia

La Fundació Jugateràpia ajuda menors amb diagnòstic de càncer, estiguin en tractament amb ingrés o ambulatori, fins i tot ja en remissió, a través del joc. Recull consoles de vídeo que la gent ja no fa servir i les reparteix per les habitacions d'oncologia pediàtrica de tots els hospitals espanyols perquè pacients de Pediatria passin els seus cicles de quimioteràpia jugant i s'oblidin de la seua malaltia.

Col·labora amb l'Hospital La Fe des del 2017 i gràcies a les seues aportacions La Fe compta amb un jardí per a pacients i familiars, un TAC pediàtric amb decoració infantil que minimitza l'impacte de la prova en menors i una sala d'hospitalització decorada al més pur estil Hollywood.

 

Pujar