4 de desembre de 2020 4/12/20

L'Oficina de l'Energia ajuda a estalviar una mitjana d'un 25 % en les factures estudiades

L'Oficina de l'Energia ajuda a estalviar una mitjana d'un 25 % en les factures estudiades - (foto 1)
  • Una quarta part de les persones usuàries acudixen a l'Oficina de l'Energia amb la intenció d'estalviar en la seua factura

En el seu objectiu principal de guiar als veïns i veïnes de València cap a la transició energètica i l'estalvi en les seues factures d'energia, l'Oficina de l'Energia de València ha rebut desenes de visites des de la seua inauguració fa un poc més d'un mes, en gran mesura a la recerca de consells i idees per a reduir-ne el consum. Segons ha avançat hui el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, l'estalvi mitjà en les factures ja estudiades pel personal de l'Oficina ha sigut de prop d'un 25 per cent.

Un altre dels conceptes clau en les factures estudiades és el del consum fantasma, que es reflectix com un dels motius principals en l'increment de la factura de la llum. “S'estima que seguint unes bones pràctiques energètiques es pot arribar a estalviar un 25 % en el rebut i el personal expert de l'Oficina està facilitant que això siga possible atenent totes les persones que en sol·liciten informació”, ha indicat el regidor.

Entre alguns dels consells fonamentals que s'expliquen en l'Oficina de l'Energia hi ha la reducció d'este consum fantasma, és a dir, la despesa dels aparells connectats a la xarxa elèctrica i que es troben en ‘stand by’ esperant a ser utilitzats. Eixe consum, encara que a simple vista pot resultar insignificant per a les persones no enteses en la matèria, pot arribar a suposar vora un 10 % de la factura de la llum segons queda reflectit en l'últim estudi de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE).

El personal expert també informa i guia a aquells veïns i veïnes que s'interessen per la renovació dels seus electrodomèstics o per les reformes en l'habitatge. Els consells oferits poden passar pel tipus d'aparell que més s'ajusta a l'ús i a l'habitatge, la millora de l'aïllament o la instal·lació de sistemes d'autoconsum elèctric, que, a més, promoguen les energies renovables respectuoses amb el medi ambient.

El regidor ha recordat que, “a més d'informació personalitzada per a totes aquelles persones que ho desitgen, des de l'Oficina es realitzen tallers oberts gratuïts per a assessorar i formar als veïns i veïnes en l'autoconsum, la reducció energètica i la millora de l'ús de l'energia”.

La disminució en la factura varia en funció de cada cas i llar concreta, però respon a la voluntat d'una quarta part de les persones usuàries, que acudixen a l'Oficina de l'Energia a la recerca d'estalvi en la seua factura energètica.

Pujar