27 de setembre de 2020 27/9/20

Més de 200 locals de València se sumen al ‘Pla Estiu 2020’ de Ecovidrio i l’Ajuntament per a incrementar el reciclatge de vidre en l'època estival

Més de 200 locals de València se sumen al ‘Pla Estiu 2020’ de Ecovidrio i l’Ajuntament per a incrementar el reciclatge de vidre en l'època estival - (foto 1)
  • L'objectiu és aconseguir gràcies al treball en equip de ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio, “un estiu més sostenible”

MÉS FOTOS
Més de 200 locals de València se sumen al ‘Pla Estiu 2020’ de Ecovidrio i l’Ajuntament per a incrementar el reciclatge de vidre en l'època estival - (foto 2)
Més de 200 locals de València se sumen al ‘Pla Estiu 2020’ de Ecovidrio i l’Ajuntament per a incrementar el reciclatge de vidre en l'època estival - (foto 3)
Més de 200 locals de València se sumen al ‘Pla Estiu 2020’ de Ecovidrio i l’Ajuntament per a incrementar el reciclatge de vidre en l'època estival - (foto 4)

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar els envasos de vidre a Espanya, ha presentat hui a València la campanya “Pla Estiu 2020”, amb la col·laboració tant de l’Ajuntament de València com de la Generalitat Valenciana, amb la qual pretén conscienciar al sector hostaler de la “volta sostenible” i de la importància de reciclar vidre en l'època estival, ja que són els generadors del 52% dels envasos de vidre i per tant “claus” per a augmentar la taxa de reciclatge. Una campanya a la qual s'ha sumat València i en la qual participaran més de 200 bars, restaurants i quiosquets. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha indicat que “en estiu cal seguir reciclant igual que la resta de l’any i per això la campanya d’Ecovidrio és molt important”.

Ecovidrio realitzarà a València 200 visites de “informació i sensibilització” als professionals hostalers i lliurarà 50 cubs especials, com a mínim, per a facilitar la labor de reciclatge de vidre. Així mateix, l'entitat contempla reforçar la freqüència de recollida d'envasos de vidre durant l'època estival per a aconseguir així “un estiu més sostenible”. I és que les dades llancen que en els mesos d'estiu, a causa del turisme i l'augment del consum corresponent, es recull una tercera part dels residus de vidre que es generen anualment. En este sentit, els bars, restaurants i quiosquets sumen el 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, la qual cosa els convertix en un sector “clau” per a aconseguir el model de “economia circular” que es perseguix.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat la «implicació de l’Ajuntament de València en la conscienciació de la ciutadania per fomentar el reciclatge, especialment del vidre sobre la qual hem encetat campanyes imaginatives i innovadores, com ara La Reciclà durant les Falles». Enguany, encara que és un any especial per la COVID, «no hem d’abaixar la guàrdia i hem de continuar potenciant l’economia circular, de manera que el vidre que es pot reintroduir en el sistema, ha de ser reciclat», ha explicat  el regidor. Campillo ha apel·lat a «la col·laboració de tota la ciutadania, de visitants estiuencs i també del comerç i l’hosteleria, que són els grans productors i usuaris».

El vicealcalde ha assenyalat que «durant la temporada d’estiu, en la qual es produeix un augment de visitants, «no hem de perdre este objectiu de la campanya, que és la cura del medi ambient, ja que qui recicla el vidre també recicla el plàstic i el paper i tots els residus. I d’això depèn la lluita contra el canvi climàtic i la salvaguarda del planeta. I està a les nostres mans».

Per la seua part, el gerent de Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha remarcat l'esforç dels hostalers que “han treballat a marxes forçades per a adaptar terrasses, salons i garantir la seguretat dels seus clients”. Fuentes ha posat en valor “el compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre que sempre ha demostrat la Comunitat Valenciana”, i ha destacat que “aconseguim l'estiu passat a València incrementar un 3% la recollida selectiva i superar les 3.300 tones d'envasos de vidre”. Per a este estiu segons Fuentes “podrem tornar a constatar que l'avanç cap a un model més sostenible està a prova de bombes gràcies a la col·laboració de ciutadans, professionals hostalers i administracions públiques”.

DADES DE RECICLATGE A LA COMUNITAT VALENCIANA

En 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, a través del contenidor verd, va aconseguir les 89.622 tones a la Comunitat Valenciana. Una xifra que suposa un increment del 14% respecte als últims cinc anys i d'un 4,6% respecte a 2018. En el cas particular de València, cada valencià i valenciana va reciclar 15,4 kg l’any passat.

Pujar