elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llargues cues a València per a rebre la vacuna contra el coronavirus

Llargues cues a València per a rebre la vacuna contra el coronavirus
  • Més de 1,2 milions de valencians ja estan totalment immunitzats contra el covid

Domingo de demà i la Ciutat de les Arts i les Ciències de València estava a vessar de gent que acudia puntualment a rebre la dosi contra el covid. Uns per la primera i uns altres a finalitzar la pauta que els immunitza contra el coronavirus.

La veritat és que els valencians estan acudint majoritàriament als centres de salut i punts de vacunació massiva per a rebre la vacuna que els permetrà tornar a la nova normalitat i obtenir el passaport covid que els obrirà les portes a viatjar per Europa.

Des de finals de desembre, quan va començar la vacuna, però sobretot en les últimes setmanes amb els punts de vacunació massiva oberts en tota la Comunitat Valenciana, és habitual veure llargues cues de valencians que acudeixen amb il·lusió i amb la certesa que la vacuna és necessària per a frenar aquesta pandèmia que va paralitzar a tota Espanya durant els primers quinze dies de confinament al març de 2020. I que va tornar a tancar a casa a la població al gener de 2021 amb l'arribada de la segona ona.

Segons dades de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, un total de 2.194.868 persones de la Comunitat Valenciana compten ja amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus. Amb la pauta completa d'immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosis de Janssen) hi ha 1.252.915 persones.

Per províncies les dades de vacunats complets són els següents:

Castelló: 152.925 persones
Alacant: 465.698 persones
València: 634.292 persones

Pujar