28 de novembre de 2020 28/11/20

Vox llança una crida per a “omplir les urnes d'un vot net i valent” davant el clam milers de valencians

Vox llança una crida per a “omplir les urnes d'un vot net i valent” davant el clam milers de valencians - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vox llança una crida per a “omplir les urnes d'un vot net i valent” davant el clam milers de valencians - (foto 2)
  Vox llança una crida per a “omplir les urnes d'un vot net i valent” davant el clam milers de valencians - (foto 3)

  El Museu Príncep Felip de València va ser l'escenari triat per la formació de Santiago Abascal per a llançar els penúltims missatges d'aquesta campanya electoral abans de la cita amb les urnes diumenge que ve 28 d'abril. Banderes d'Espanya, de Vox i amb l'himne d'Espanya de fons, milers de valencians es van congregar en un recinte en el qual, segons els organitzadors, es va completar l'aforament i al qual al voltant de 2.000 persones no van poder accedir per mesures de seguretat.

  Al crit de ‘president’ i donant-se un bany de masses entre els assistents, Santiago Abascal va fer la seua entrada a un míting en el qual, acompanyat pel candidat a la Generalitat, José María Llanos i del número 1 al Congrés per València, Ignacio Gil, va reivindicar la necessitat d'acabar amb “la dictadura progre” omplint les urnes del vot de “l'Espanya dormida”.

  “Des de l'històric Regne de València recuperarem els nostres senyals d'identitat, les nostres tradicions, creences, cultura i la nostra llengua” començava el candidat a la Generalitat, qui va aprofitar la seua intervenció per a defensar el valencià de les normes del Puig “l'únic, no hi ha un altre”.

  En aquesta mateixa línia, Llanos va afirmar que si arriba a la Generalitat una de les seues primeres mesures serà realitzar una auditoria externa a totes les conselleries “començant per la de la senyora Oltra, aqueixa d'igualtat”, i derogar les lleis existents en aqueixa matèria posat que “només volen enfrontar a homes i dones”. A més, en matèria educativa es compromet a recuperar el xec escolar i el districte únic.

  Per part seua, el candidat al Congrés per València es va mostrar especialment crític amb el govern de Pedro Sánchez: “Espanya i la llibertat estan en perill perquè Pedro Sánchez pagarà el preu que li imposen amb la condició de continuar aferrat al poder. No li ho permetrem” . Així mateix, es va sumar a les reivindicacions de Llanos en matèria educativa assegurant que s'està intentant “robar l'ànima als xiquets a les escoles”. “L'estat de les autonomies ha fracassat, ha generat egoismes i enfrontaments i balafiat els recursos” va apuntar, defensant la necessitat d'acabar amb l'actual sistema de comunitats que recull la Constitució.

  L'últim torn, el més esperat pels valencians congregats a la Ciutat de les Arts i les Ciències, va anar el del candidat a la presidència del govern i líder de Vox, Santiago Abascal. “Valencians del sempre Regne de València i mai del País Valencià” va començar el seu discurs, i va continuar: “Sabem que no heu vingut ací pels nostres candidats, sinó per un sentiment patriòtic. Esteu ací per a ofrenar noves glòries a Espanya”.

  Abascal va defensar igual que ho van fer els seus companys la llibertat educativa, la derogació de les lleis d'igualtat i la necessitat d'acabar amb el sistema d'autonomies. A més, va animar a tots els assistents a acudir a votar diumenge que ve posat “no ens juguem dues o tres coses irrellevants, ens juguem l'existència mateixa d'Espanya, atacada per la dictadura progre”.

  “Estem cansats de veure una Espanya acomplexada, quan Espanya només té motius d'orgull” va afirmar, i va recalcar: “Som un poble generós que només demana sensatesa”. Davant aquest missatge va aprofitar el seu discurs per a demanar el vot als joves indecisos i als socialistes que no se senten representats per l'actual PSOE.

  Finalment, Abascal va demanar el suport de tots els presents diumenge que ve perquè “Vox té un lema que és per a tota la vida i per a milers d'espanyols, que és posar-se al servei d'Espanya com a garantia de restauració d'un projecte comú”.

  Pujar