elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IVC reuneix a València guionistes destacats de sèries nacionals dins del VLC Pitch Forum

L’IVC reuneix a València guionistes destacats de sèries nacionals dins del VLC Pitch Forum
  • El VLC Pitch Forum se celebra a València del 4 al 10 de novembre

  • El seu objectiu és ser un ‘talent campus’ de l’escriptura de ficció audiovisual

L’Institut Valencià de Cultura organitza les jornades VLC Pitch Forum, que se celebren a València del 4 al 10 de novembre, amb l’objectiu de ser un ‘talent campus’ de l’escriptura de ficció audiovisual.

Guionistes vinguts de tots els llocs es donaran cita a València per a treballar els seus guions, tant de llargmetratges com de sèries de ficció, junt amb professionals de gran talla i, posteriorment, mostrar els seus treballs davant de plataformes, productores i cadenes.

Un dels principals atractius d’aquesta trobada és la ‘masterclass’ amb el guionista Guillermo Arriaga (‘Amores perros’, ‘21 gramos’, ‘Babel’), que tindrà lloc el divendres 8 de novembre a La Mutant a les 18.00 hores.

També estan previstes tutories individuals amb la productora i ‘coach’ Marian Sánchez Carniglia, que ha treballat a les ordes de directors com a Ron Howard, Cameron Crowe, Bryan Singer, els germans Coen i James Cameron, entre altres.

VLC Pitch Forum organitza, a més, les ‘secret writer’s rooms’ perquè professionals i públic interessat puguen mantindre xarrades disteses amb creadors espanyols de primera fila com Marta Sánchez, Carlos de Pando, Cristóbal Garrido, Josep Gatell i Teresa de Rosendo.

Les ‘writer’s rooms’ són les habitacions d’escriptura on els guionistes desenvolupen les seues pluges d’idees, els espais on els autors creen les seues obres.

VLC Pitch Forum obrirà aquests espais secrets perquè tant els autors dels projectes seleccionats per a participar en el Pitch Forum com el públic interessat, puguen conéixer de prop com es desenvolupa un guió, quins són els passos des que sorgeix la idea en la ment de l’autor fins que es plasma en paper.

Aquestes trobades seran en espais secrets que es desvelaran poc abans que ocórreguen. Per a mantindre l’ambient íntim i creatiu, tindrà un aforament reduït a 20-30 persones que només podran apuntar-se a través de les xarxes socials de VLC Pitch Forum (Facebook, Instagram i Twitter), i una vegada es vagen resolent les pistes que se n’aniran donant.

Les ‘secret writer’s rooms’ se celebraran el dimarts 5 amb Marta Sánchez, (‘7 vidas’ o ‘Aída’), el dimecres 6 amb Josep Gatell (‘Cuerpo de élite’ o ‘Es por tu bien’) i Teresa de Rosendo (‘Centro médico’ o ‘Servir y proteger’); i el dijous 7 amb Carlos de Pando (‘El Ministerio del Tiempo’, ‘Velvet’, ‘El vecino’) i Cristóbal Garrido (‘Fariña’, ‘Lo dejo cuando quiera’).

VLC Pitch Forum està organitzat per La República del Lápiz, l’Institut Valencià de Cultura, la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Fundació SGAE, La Mutant i EDAV.

En el cas de les ‘secret writer’s rooms’, tant el sindicat ALMA com l’entitat de gestió de dret d’autor DAMA col·laboren amb la iniciativa en la seua organització.

Carlos de Pando

És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pontifícia de Salamanca i alumne del màster de Guió de Ficció en Cine i televisió de la mateixa universitat.

En 2003 va començar a treballar en Globomedia, on va ser guionista de comèdies com ‘7 vidas’, ‘Aída’ (Telecinco) i ‘Gominolas’ (Cuatro). En 2008 va entrar a formar part de Notro TV, on va escriure la sèrie ‘Plan América’ (TVE) i per a la qual va crear la miniserie ‘Karabudján’ (Antena 3).

Després de coordinar l’equip de guió de la sèrie ‘Herederos’ (TVE), de Quarzo TV durant dos anys, en 2012 es va incorporar a Bambú Producciones, on va coordinar les sèries ‘Hispania’ (Antena 3) i ‘Imperium’ (Antena 3) i va formar part de l’equip de ‘Gran Hotel’ i ‘Velvet’ (Antena 3).

En 2015 va fitxar per ‘El Ministerio del Tiempo’ (TVE), de Cliffhanger TV, per la qual en 2016 va rebre el premi Ondas a la millor sèrie espanyola, i el premi Iris al millor guió de sèrie de televisió. Actualment treballa per a Zeta Studios, on ha sigut ‘showrunner’ de la sèrie ‘El vecino’ (Netflix), i ha escrit el seu primer llargmetratge, ‘El silencio del pantano’, dirigit per Marc Vigil, que s’estrenarà en 2020.

Cristóbal Garrido

Guionista de Cine i televisió, junt amb Adolfo Valor ha escrit les comèdies ‘Lo dejo cuando quiera’, ‘Promoción fantasma’ i ‘Cuerpo de élite’. En televisió ha sigut creador i productor executiu de l’adaptació per a televisió de ‘Cuerpo de élite’, coordinador de guió de sèries com ara ‘Fariña’, ‘Gran Reserva’, ‘Velvet’ o ‘Bajo sospecha’ i cocreador de la sèrie ‘The Refugees’ per a BBC i Atresmedia.

Josep Gatell

Guionista des de 2005, ha treballat tant en ficció com en entreteniment, i entre els seus últims treballs destaquen la coordinació de l’equip de guió en la comèdia ‘Cuerpo de élite’ per a Antena 3, o els guions de llargmetratge ‘Es por tu bien’ i ‘Tadeo Jones 3’.

A més de la seua activitat professional, imparteix classes de guió en diverses universitats i centres d’ensenyament, és coautor junt amb Teresa de Rosendo del llibre ‘Objetivo Writers’ Room’ sobre sistemes de treball en sales de guió dels EUA, i forma part de la junta directiva del sindicat de guionistes ALMA, del qual, a més, és vicepresident.

Teresa de Rosendo

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra, exerceix com a guionista professional des de 2001 tant per a televisió (‘UCO’, ‘MIR’, ‘Centro médico’, ‘Servir y proteger’) com cinema (‘Sweet Home’). En l’actualitat treballa en l’escriptura de guions de la sèrie ‘Alma’, creada per Sergio G. Sánchez per a Netflix, que es troba en fase de preproducció.

A més, és professora de guió en diferents universitats i centres d’ensenyament professional, i coautora junt amb Josep Gatell del llibre ‘Objetivo Writers’ Room’ (Alba Editorial, 2015), una investigació sobre els diversos mètodes de treball que manegen els equips de guió en el mercat televisiu nord-americà. Ambdós preparen, a més, la segona part del llibre, d’entrevistes a guionistes europeus.

Marta Sánchez

Llicenciada en Ciències de la Informació, abans de començar la seua carrera com a guionista va treballar en el món de la ràdio. Ha sigut redactora de l’agència Efe i redactora/guionista de la Cadena SER en el programa ‘A vivir, que son dos días’.

En televisió ha treballat com a redactora en Antena 3 dels informatius de cap de setmana. A més, ha exercit com a redactora i guionista en el programa ‘Lo + Plus’ durant tres anys. Ha sigut guionista també de sèries com ‘7 vidas’, ‘Aída’, ‘Los quién’ o ‘Allí abajo’.

Actualment està escrivint una sèrie de comèdia per a Movistar, el drama per a Telecinco titulat ‘Madres’ (Alea producciones) i té una pel·lícula pendent d’estrena, titulada: ‘Hasta que la boda nos separe’, amb Antena 3.

Pujar