28 de març de 2020 28/3/20

L’IVC ha acollit a la Filmoteca la presentació del primer capítol de la minisèrie ‘La Fossa’

L’IVC ha acollit a la Filmoteca la presentació del primer capítol de la minisèrie ‘La Fossa’ - (foto 1)
  • La producció s’estrena simultàniament a TV3 i À Punt Mèdia, diumenge a les 22.40 hores

La Filmoteca ha presentat el primer capítol de la ‘La fossa’, una minisèrie que investiga crims del passat i del present. El seu punt de partida és el descobriment d’una fossa comuna de la Guerra Civil en la qual apareix un cadàver que no es correspon amb l’època. Aquest descobriment desencadenarà una sèrie de sospites sobre la identitat del cadàver i trencarà la tranquil·litat del poble en el qual es desenvolupa la intriga.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “és la primera minisèrie que compta amb ajudes de l’Institut Valencià de Cultura i que simultàniament s’emet en À Punt i TV3. També és una oportunitat perquè els professionals de l’audiovisual valencià i els actors valencians participen en grans coproduccions televisives, dins del marc de la Declaració de Palma de febrer de 2017 per a enfortir llaços culturals amb d’altres territoris amb llengua comuna”. 

La coproductora valenciana Nathalie Martínez de Wise Blue Studios ha dit que es tracta “d’un projecte que ens ha demostrat que sumant sinergies podem fer productes audiovisuals d’altíssima qualitat i amb una projecció que transcendeix el nostre propi territori. El pas següent és la internacionalització: hem construït ponts entre autonomies, tenim la qualitat, tenim el talent i ara ho exportarem.”   

El subdirector de Programació i Continguts d’À Punt Mèdia, Ernest Sorrentino, ha indicat que “és la primera minisèrie que coproduïm amb TV3 juntament amb IVAC i ICEC. Seguint el que ja hem fet en entreteniment amb ‘Favorits’ i en cinema amb ‘La mort de Guillem’”. El director de la minisèrie, Agustí Vila, ha manifestat que “és l’oportunitat de treballar amb actors valencians i destaque la música d’Arnau Bataller ”.

Segons el productor català Loris Omedes de Bausan Films, “treballar amb À Punt i amb actors valencians és una qüestió que volem potenciar més.” L’actor valencià Sergio Caballero, coprotagonista de la minisèrie amb l’actriu catalana Nausicaa Bonnín, ha indicat que és una sèrie generacional tan en l’àmbit d’actors com en la identificació amb l’espectador”. Finalment, l’actor Pau Durà ha afegit que “és un plaer treballar en produccions d’una gran qualitat ”.

L’acte ha comptat amb l’assistència del director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, i del coproductor Maxi Valero de Wise Blue Studios.

Pujar