16 de novembre de 2019 16/11/19

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘CARMEN.maquia’ al Teatre Principal de València

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘CARMEN.maquia’ al Teatre Principal de València - (foto 1)
  • L’espectacle, de la companyia Titoyaya, va rebre el premi al millor espectacle de dansa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes

MÉS FOTOS
L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘CARMEN.maquia’ al Teatre Principal de València - (foto 2)
L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘CARMEN.maquia’ al Teatre Principal de València - (foto 3)

L’espectacle de la companyia Titoyaya ‘CARMEN.maquia’ es podrà veure al Teatre Principal de València del 8 al 10 de novembre. És l’espectacle que va rebre el premi al millor espectacle de dansa en la gala celebrada el passat 14 d’octubre al Teatre Principal d’Alacant per als Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Els directors de la companyia, Gustavo Ramírez i Verònica García, han estat acompanyats en la presentació pel director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Abel Guarinos ha explicat: “La companyia Titoyaya és una de les companyies de dansa valencianes de més ampla i major trajectòria. Ja va fer una coproducció amb l’IVC l’any 2017, ‘Lluita’, que es va presentar al festival Dansa València de 2017, i amb ‘CARMEN.maquia’ es va estrenar la programació escènica al Teatre Principal de Castelló el passat 5 d’octubre. Ara és el torn del Principal de València, que estrena amb la pràctica totalitat de les localitats venudes”.

La posada en escena de ‘CARMEN.maquia’ reuneix diversos creadors: Gustavo Ramírez en la direcció i creació coreogràfica; David Delfín en el vestuari, en el que va ser un dels seus últims treballs per a dansa; Luis Crespo com a escenògraf habitual de la companyia, i Verònica García en la producció i codirecció de l’espectacle.

‘CARMEN.maquia’ va ser qualificada pel ‘Chicago Sun’ d’“obra mestra” i en l’actualitat forma part del repertori de companyies com el Ballet Met (Columbus) o el Ballet Hispánico de Nova York, on és una peça de referència.

Es tracta d’una obra de gran format interpretada per 13 ballarins i ballarines que componen una versió contemporània del clàssic de Bizet mantenint l’argument del llibret original.

Després de València, ‘CARMEN.maquia’ es podrà veure a la Corunya, Màlaga, Saragossa i tancarà l’any en la 34a edició del Festival Internacional Madrid en Danza. De moment ha fet gira per Itàlia i Rússia, i continuarà aquesta gira internacional l’any 2020.

ocultar
L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘CARMEN.maquia’ al Teatre Principal de València
Pujar