elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura porta a Barcelona les produccions ‘Animal de séquia’ i el migmetratge ‘Paradís’

L’Institut Valencià de Cultura porta a Barcelona les produccions ‘Animal de séquia’ i el migmetratge ‘Paradís’
  • Són part de la programació Quinzena de Dansa Metropolitana que se celebra del 5 al 21 de març

L’espectacle de dansa ‘Animal de séquia’ i el migmetratge de videodansa ‘Paradís’, produccions de l’Institut Valencià de Cultura, formen part de la programació de la Quinzena de Dansa Metropolitana que, del 5 al 21 se celebra a diferents espais i poblacions de Barcelona.

‘Animal de séquia’ es podrà veure a la Sala MAC del Mercat de les Flors el dissabte 13 de març a les 20.00 hores i el diumenge 14 a les 18 hores. L’espectacle, producció de l’IVC i dirigit per la coreògrafa i ballarina Sol Picó, és una relectura contemporània de la cultura popular valenciana que busseja en les arrels, per a fer-ne un viatge d’anada i tornada, un viatge al més primari i terrenal.

Amb huit ballarins en escena i música en directe amb una banda de trenta músics dirigida per l’autor de la música, Jesús Salvador ‘Chapi’, la peça trasllada l’espectador des del complex ritme vital actual, carregat d’estímuls vibrants i accelerats, a quelcom més orgànic, més natural i autèntic.

L’espectacle es complementa amb l’activitat ‘Una hora abans d’Animal de séquia’ el 13 de març a les 19 hores al Mercat de les Flors.

L’altra producció de l’IVC present en aquesta programació, ‘Paradís’, és un migmetratge de videodansa dirigit per Gema Iglesias i Nacho Carrascosa, amb música de Carles Salvador, producció de l’IVC que es podrà veure a la Sala Sebastià Gasch del Mercat de les Flors de Barcelona els dies 13 i 14 de març.

El film viatja als interiors de dotze teatres de la Comunitat Valenciana buidats per la pandèmia de la COVID-19. Desenes de ballarins i ballarines i companyies de dansa valencianes ocupen amb els seus moviments els espais buits dels teatres, passadissos, escenaris, patis de butaques, camerinos, sales d’assaig, lavabos i oficines. Fent que tots aqueixos teatres semblen un únic espai gràcies a la màgia del llenguatge cinematogràfic.

‘Paradís’ és també una panoràmica molt significativa de la riquesa i qualitat actual de la dansa contemporània valenciana.

Pujar