elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura continua a La Filmoteca el cicle sobre alimentació sostenible

L’Institut Valencià de Cultura continua a La Filmoteca el cicle sobre alimentació sostenible
  • El cicle prossegueix amb la projecció dels documentals valencians ‘A tornallom’ i ‘Savis de l’horta’

L’Institut Valencià de Cultura prossegueix a La Filmoteca amb el cicle ‘L’alimentació sostenible en el cinema’, que es va iniciar el mes passat amb motiu de l’anunci de l’obertura a València del Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible.

El dimarts 11 de juny a les 20.15 hores, La Filmoteca projectarà els documentals valencians ‘A tornallom’ (2002), d’Enric Peris, i ‘Savis de l’horta’ (2018), de David Segarra.

‘A tornallom’ és un documental que narra la lluita que al barri valencià de la Punta van emprendre conjuntament joves procedents de la ciutat i veïns del barri de tota la vida per a la defensa de l’horta. La pel·lícula va guanyar el premi al millor documental valencià en els VII Premis Tirant.

‘Savis de l’horta’ és un curtmetratge documental que recupera les històries i les experiències de dones i homes agricultors de l’horta de València. A través d’aquests, descobrirem un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna, un món que guarda un missatge universal i molt actual sobre l’experiència humana.

El cicle ‘L’alimentació sostenible en el cinema’ es reprendrà el mes de setembre amb ‘Super Size Me’ (2002), de Morgan Spurlock, ‘Fast Food Nation’ (2006), de Richard Linklater, ‘La soif du monde’ (2012), de Thierry Piantanida i Baptiste Rouget-Luchaire, i la valenciana ‘I en cada lenteja un dios’ (2018), de Miguel Ángel Jiménez.

Conformat per set pel·lícules, tres de les quals són de producció valenciana, ‘L’alimentació sostenible en el cinema’ és un cicle que reflexiona sobre com les eleccions personals també fan política i s’estenen a la manera de comprar, consumir i cuinar el que es menja.

Conceptes com sobirania alimentària, petjada de carboni, consum responsable o productes de proximitat són el fil conductor del cicle. Es tracta d’una selecció de pel·lícules que conjuga tres pilars fonamentals de la societat actual com són el llenguatge audiovisual, l’educació i l’alimentació i que posa en relleu com l’alimentació sostenible està íntimament relacionada amb la defensa del territori, l’ecologia, l’economia i el medi ambient.

Pujar