elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut de Drets Humans organitza un congrés virtual sobre racisme i discriminació

L’Institut de Drets Humans organitza un congrés virtual sobre racisme i discriminació

  L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) a través del grup d’investigació Multicultural Human Rights (MULTIHURI), celebra els dies 16 i 17 de setembre el Congrés Internacional MULTIHURI sobre Racisme i discriminació 2021, que tindrà caràcter virtual.

  El congrés forma part del projecte d’investigació "Racisme i discriminació: els drets humans baix amenaça", finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (I+D+i PID2019-105018RB-100), que desenvolupa el grup Multihuri, sota la direcció de la professora Ángeles Solanes, catedràtica del Filosofia del Dret de la Universitat de València.

  La igualtat, recorda la professora Solanes “és un valor, un principi i un dret fonamental en els moderns Estats democràtics de Dret”. No obstant això, afegeix, “al contrari del que seria desitjable, les societats democràtiques actuals tenen en el seu propi germen idees racistes que tensen els drets humans. A més, la progressió ascendent que va de la discriminació quasi imperceptible, al racisme més evident, passant pel discurs de l’odi, no és fàcil de combatre en un context marcat per diferents eixos de desigualtat verticals (a dalt-a baix) i de ruptura dels vincles d’integració social (dins-fóra) que comprometen la cohesió social”.

  Per a previndre i combatre aquestes diferents formes de racisme i discriminació que amenacen l’exercici i garantia dels drets humans, explica la professora Solanes, “és necessari una anàlisi que unixca la dimensió jurídica amb la social. El projecte MULTIHURI, des d’una investigació multidisciplinària i partint de la seua experiència prèvia com a equip, examina la situació a Espanya i utilitza l’anàlisi comparada per a valorar-la”.

  El congrés aborda la realitat del racisme i la discriminació a Espanya i la contrasta amb la d’Estats com Itàlia, França, Dinamarca i Finlàndia, amb la intenció d’oferir algunes claus que permeten comprendre millor els principals reptes a afrontar en el camp de la lluita per la igualtat en l’actualitat.

  El degà de la Facultat de Dret, Javier Palao i el director de l’Institut de Drets Humans, Fernando Flores, inauguraran el congrés el dijous 16 de setembre a les 9.30 hores, en un acte que, prèvia inscripció, podrà seguir-se per Internet, a través de https://congresomultihuri.onsitevents.com/home. En la mateixa pàgina web pot consultar-se el programa i el resum de les ponències.

  Pujar