elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'increïble vídeo d'una balena de 18 metres nadant al Club Nàutic de València

L'increïble vídeo d'una balena de grans dimensions al Port de València
L'increïble vídeo d'una balena de grans dimensions al Port de València
  • Un fenomen increïble ja que es tracta del segon animal més gran de món i feia dos anys que no es veia a la zona

MÉS FOTOS
L'increïble vídeo d'una balena de 18 metres nadant al Club Nàutic de València - (foto 2)

No tots els dies té un la sort de vore una balena de 18 metres nedant a prop. És el que els ha passat als veïns i turistes que passejaven aquest dimecres al Club Nàutic de València, als que els ha sorprès la visita d'una balena rorqual de grans dimensions, probablement la que portava diversos dies apropant-se a la costa de València.

Segons han explicat des de la Fundació Oceanogràfic, que ha traslladat fins a la zona un equip de veterinaris, es tracta d'un fenomen únic i, de fet, feia dos anys que no es veia una balena així a les aigües del port de València. Aquesta espècie és, per cert, el segon animal més gran del món.

L'equip de l'Oceanogràfic i una altra unitat de la Creu Roja han controlat la seguretat de la zona, ja que estava molt a prop dels vaixells, i un cop han comprovat que el seu estat de salut era bo, li han escortat fins a mar obert. Fins a l'arribada de tots dos equips, els entrenadors de Reial Club Nàutic han tallat el pas de les embarcacions per evitar cap accident i salvaguardar la seguretat de la balena. Una tasca en la qual també ha col·laborat la Guàrdia Civil.

Un fenomen únic i, a més, se li ha fet una biòpsia a l'animal amb una ballesta adaptada, expliquen aquestes mateixes fonts. Es tracta de la primera vegada que s'aplica aquest mètode i que permetrà esbrinar molt més sobre la biologia d'aquestes poblacions. Es dóna la casualitat que l'Oceanogràfic i la Universitat Politècnica de València estan duent a terme un estudi sobre les balenes rorquals, de manera que la informació que obtinguen serà molt útil per avançar en el projecte.

L'animal ha tornat a mar obert i ha continuat el seu camí. El motiu més comú pel que s'acosten a la costa és perquè es desorienten de la seua ruta. És la primera vegada en dos anys que s'albira una balena rorqual al port de València.

Pujar