25 de febrer de 2020 25/2/20

L'Hospital La Fe crea una unitat especialitzada en problemes cardio-renals

L'Hospital La Fe crea una unitat especialitzada en problemes cardio-renals - (foto 1)
  • Cardiologia i Nefrologia sumen forces ja que un terç dels pacients amb insuficiència cardíaca presenta algun grau de fallada renal

L'Hospital La Fe de València ha creat una unitat Cardio-Renal Integrada, a partir de les unitats d'Insuficiència Cardíaca i Trasplantament del Servei de Cardiologia i de la Unitat de Malaltia Renal Crònica i Teràpies Substitutives del servei de Nefrologia. Aquesta unitat, dirigida pels doctors Amparo Soldevila, especialista en Nefrologia i Ignacio Sánchez Lázaro en Cardiologia, pretén oferir als pacients amb problemes cardio-renals una assistència conjunta i de major qualitat.

Permetrà desenvolupar un treball integrat per al millor tractament de manera que es reduïsquen els ingressos i tinguen una vida més llarga i amb la millor qualitat possible. De fet, aquestes dues unitats porten treballant de manera conjunta des de 2015. La insuficiència cardíaca és la principal causa d'ingrés hospitalari en persones majors de 65 anys. Un terç d'aquests pacients presenten algun grau de fallada renal ja que existeix una relació molt estreta entre el cor i el renyó.

La relació entre cor i renyó requereix d'experts que posseïsquen coneixements amplis i sòlids en aquestes matèries per a tractar-ho adequadament. La Insuficiència cardíaca és una malaltia greu que afecta a una població molt àmplia. Es calcula que, en la Comunitat Valenciana, la pateixen entre 50.000 i 100.000 persones. A més, cada any apareixen uns 10.000 casos més amb aquesta malaltia.

Pujar