elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'homenatge més emotiu a la Batalla de Flors de València

L'homenatge més emotiu a la Batalla de Flors de València
  • Malgrat no haver-se celebrat per les restriccions, una exposició de diverses carrosses ens ha recordat la passió que viu València per l'art floral i les falles

MÉS FOTOS
L'homenatge més emotiu a la Batalla de Flors de València - (foto 2)
L'homenatge més emotiu a la Batalla de Flors de València - (foto 3)
L'homenatge més emotiu a la Batalla de Flors de València - (foto 4)

La pandèmia ha obligat a suspendre un any més la tradicional Batalla de Flors que ompli l'Albereda de flors, color i llum en un dels esdeveniments més esperats de la Fira de Juliol.

Malgrat les restriccions i l'ajornament de molts actes, València ha volgut honorar aquesta festa i als seus creadors, els artistes carrossers, amb una mostra efímera que hem pogut veure aquest cap de setmana a la plaça de Sant Agustí.

Diverses carrosses engalanades amb flors com a mostra de l'art floral i faller que emana per la sang dels valencians. Aquest any s'hauria celebrat la 126a Batalla de Flors, que va nàixer el 1891 per Pascual Frígola Ahís Xaemar i Beltrán, Baró de Corts, a semblança del popular festeig del mateix nom que se celebrava a l'estiu a la ciutat francesa de Niça (França).

València va ser la segona ciutat del món i la primera d'Espanya a celebrar la festa. Tradicionalment, la Batalla de Flors se celebrava el 31 de juliol, l'últim dia del mes, fins que no fa moltes dècades va passar definitivament a fixar-se l'últim diumenge de juliol.

La Batalla de Flors i les Falles

Originalment, la Batalla de Flors consistia en una desfilada de carruatges ricament engalanats de plantes i flors per reconeguts floristes locals, des dels quals diverses senyoretes i alguns joves llançaven clavellons com si foren projectils.

A València, a causa del canvi d'època de celebració, es va decidir utilitzar el clavell en comptes del clavell, acompanyat de pètals, fulles, serpentines i confeti. Al carruatge original se li va afegir primer algun element decoratiu per representar un monument, un paisatge o un animal. Passades les primeres dècades de segle XX, es van incorporar carrosses construïdes per artistes fallers.

Pujar