elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’historiador de l’art de l’il·lusionisme Ramón Mayrata visita La Nau aquest dimarts

L’historiador de l’art de l’il·lusionisme Ramón Mayrata visita La Nau aquest dimarts

  Amb el títol ‘Màgia: del mite a la realitat virtual’, el Centre Cultural La Nau acollirà el pròxim dimarts, 18 d’octubre, a les 18 hores, la conferència magistral de l’historiador de l’art de l’il·lusionisme Ramón Mayrata, en el marc de les activitats programades per l’Observatori Cultural de la Universitat de València.

  Presentat pel professor Raúl Abeledo, director de l’Observatori Cultural UV, Mayrata compartirà amb l’auditori el seu coneixement sobre la màgia i l’il·lusionisme, i relacionarà aquestes arts amb la realitat tecnològica actual i el món digital.

  Director de la revista de recerca sobre la història de l’il·lusionisme, ‘Maese Coral’, Ramón Mayrata és especialista en l’evolució de l’il·lusionisme i en la seua interpretació cultural. Ha exercit com a periodista i traductor compaginant el seu treball en mitjans de comunicació com a guionista de ràdio, teatre i televisió, amb la labor docent.

  Al costat de Juan Tamariz va fundar l’Editorial Frackson, dedicada a l’edició de llibres tècnics de màgia per a professionals i aficionats d’alt nivell.

  L’il·lusionisme s’ha convertit en el seu objecte d’estudi i travessa la seua obra com a poeta, assagista i novel·lista. La seua última publicació, ‘Fantasmagoría, Magia, Terror, Mito y Ciencia’, editada per La Felguera (2017), tracta sobre el rol de l’il·lusionisme en la creació de les tecnologies de l’espectacle, en l’aparició del cinema i en la gènesi de la realitat virtual.

  La sessió serà presencial i tindrà lloc a l’Aula Magna de La Nau. Per a assistir-hi es requereix inscripció prèvia gratuïta ací: https://events.fundacio.es/o/35

  Pujar