25 de novembre de 2020 25/11/20

L'Hemisfèric acull l'òpera multimèdia 'Archimedes', composta per a ser representada en un planetari

L'Hemisfèric acull l'òpera multimèdia 'Archimedes', composta per a ser representada en un planetari - (foto 1)

  L'Hemisfèric acull 'Archimedes', una òpera multimèdia composta per a ser representada en un planetari, on es combina música electroacústica, reproduïda amb efecte d'espacialitat per un conjunt d'altaveus, cantants solistes i cor, i imatges de vídeo realitzades per artistes reconeguts. L'accés és lliure, prèvia inscripció a www.cac.es.

  L'Hemisfèric alberga esta activitat el dilluns, 10 de juny, a les 21.30 hores, en col·laboració amb el Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), el Conservatori Superior de Música de València i el Laboratori de Sonologia, l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESADV), els congressos científics "elusives-invisibles, GR22-Amaldi13, e ICIAM2019 en coordinació amb el professorat de la Universitat de València.

  La representació d'esta òpera, composta per James Dashow, descriu la vida del polifacètic Arquímedes, físic, matemàtic i enginyer des de la seua infància fins al final de la seua vida. Utilitza aspectes coneguts que l'historiador grec Plutarc va incloure en la biografia del general romà Marcelo, però Dashow afig algunes llicències artístiques cap al final: Arquímedes, poc abans de morir, imagina la física-matemàtica i cosmologia actuals com els diagrames de
  Feynman, la teoria de cordes, el Big Bang i els multiuniversos...

  Esta versió de l'òpera, a més dels vídeos sincronitzats amb música, inclou una intervenció de cantants, mims i un narrador que relata la història substituint les escenes no representades.

  Pujar