elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició «Francesc Jarque: fotogrames d’una ciutat» podrà visitar-se fins al pròxim 27 de setembre

  • La mostra està disponible en la sala d'exposicions de l'Ajuntament de València del carrer Arquebisbe Mayoral

La sala d'exposicions de l'Ajuntament de València manté oberta al públic l'exposició «Francesc Jarque: fotogrames d’una ciutat», un homenatge a la figura del fotògraf valencià mort en 2016. L'exhibició es pot visitar, de forma gratuïta, fins al proper 27 de setembre. De dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00 hores. L'horari d'obertura de diumenges i festius és de 10.00 a 14.00 hores.

L'exposició, que fa una selecció específica sobre la ciutat dins de l'univers del fotògraf valencià, està comissariada per la fotògrafa i professora de la Facultat de Belles Arts de València, Ana Teresa Ortega, qui afirma que l’exhibició de Francesc Jarque «es fomenta en l'ésser humà i el seu entorn, la gent, les escenes de carrer, mercats, el treball, el camp, les festes populars, l'arquitectura, i crea amb això una documentació fotogràfica sistemàtica de determinades condicions socials».

La comissària defineix a Jarque «com un observador de les accions i interaccions que van anar configurant la nostra realitat social, que registra imatges dels nostres costums, mites i creences». Així mateix, assegura que les seues imatges «són documents que ens ajuden a entendre la cultura i la història de la  nostra comunitat i en concret de València. Amb una mirada incisiva ens mostra la quotidianitat d'una ciutat que ha anat canviant i transformant-se. Moltes de les seues imatges, ja icòniques i de gran valor patrimonial, construeixen la nostra millora col·lectiva».

El programa de la sala d'exposicions busca fer reflexionar sobre la imatge de València a través de diverses figures que van contribuir a la construcció de l'imaginari col·lectiu de la ciutat. Anteriorment, s'han exhibit diferents mostres, com la litografia de València per Alfred Guesdon en el segle XIX i l'anàlisi de l'urbanisme dels anys centrals del segle XX que representa Javier Goerlich.

Pujar