22 d’octubre de 2020 22/10/20

L'EMT millorarà l'assistència mèdica al seu personal

L'EMT millorarà l'assistència mèdica al seu personal - (foto 1)

  L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València traurà a concurs el proper mes de maig un sistema de mútues per a oferir una millor assistència sanitària als seus treballadors i treballadores. El nou sistema els oferirà atenció les 24 hores. A més, es milloraran les condicions per a accedir a les proves mèdiques i s'establirà un pla de renovació dels seients dels conductors i les conductores.

  D'esta manera, qualsevol persona podrà acudir als servicis contractats per a que puga ser atesa en horari de 24 hores, qualsevol dia de la setmana. En les darreres dècades l'atenció al personal de l'EMT depenia de si en el moment de l'atenció hi havia una persona responsable en el servici assistencial. Amb este nou sistema l'atenció en serà continuada. A més, este nou sistema possibilita acurtar el termini de les intervencions quirúrgiques i proves mèdiques per a complementar el sistema de salut pública en benefici del benestar del personal de l'EMT.

  Amb la nova forma de gestionar l'assistència sanitària, no hi haurà cap disminució en els recursos sanitaris, ja que les persones que es dedicaven a estes tasques fins ara tindran més temps per a dedicar-se a fer feines de promoció i prevenció de la salut.

  Este nou sistema de mútues es complementarà amb una sèrie d'actuacions noves dirigides a la millora del benestar dels conductors i conductores. Entre elles destaquen l'acord al Conveni Col·lectiu d'establir un temps mínim de descans a les capçaleres de les línies i l'elaboració d'un pla de renovació dels seients del conductor o la conductora per tal d'incorporar les últimes novetats d'ergonomia existents al mercat.

  Des de la Direcció Gerència apunten que l'objectiu de totes estes mesures és el de donar resposta a les necessitats d'atenció al personal que necessita solucions per als seus problemes de salut. "Amb tot este nou sistema el que volem és donar la millor atenció i que estiguen ateses a qualsevol hora i en qualsevol moment", ha apuntat el director-gerent de l'EMT, Josep Enric G. Alemany.

  NOVA BORSA D'INSPECTORS I INSPECTORES

  D'altra banda, l'EMT ha encetat un procés de selecció de 35 inspectors i inspectores en cap per a implementar el nou Conveni Col·lectiu entre els actuals inspectors coordinadors. Estos inspectors i inspectores s'encarregaran, d'una banda, de gestionar el trànsit d'autobusos des del centre de control i, d'altra, de coordinar les accions al propi carrer dels inspectors coordinadors.

  Pujar