elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Associació Britànica d´Agents de Viatges inclou l´aposta de València per la sostenibilitat "Com a cas d´èxit per a la reconstrucció del Turisme"

  • El regidor de Turisme recorda que la ciutat té un compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'Associació Britànica d'Agents de Viatges (ABTA, per les seues sigles en anglés) ha inclòs l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030 i la Certificació de la Petjada de Carboni de València com a exemple a seguir per a abordar els problemes mediambientals i compensar les emissions de CO₂ en el seu informe “Tourism for good”.

Esta entitat britànica ha publicat l'informe “Tourism for Good. A roadmap for rebuilding travel and tourism”, un full de ruta per a la reconstrucció del turisme i els viatges després de la crisi de la Covid-19.

El regidor de Turisme, Emiliano García, s'ha mostrat molt “satisfet” per “el reconeixement que el sector turístic britànic fa de València i ha recordat que, concretament en matèria de sostenibilitat, “la ciutat té un compromís explícit amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i coincideix amb ABTA que són la base per a la reactivació d'un turisme que continue sent motor de desenvolupament econòmic, social i mediambiental”.

L'edil ha destacat la importància d'esta mena de publicacions, “no sols per la visibilitat que suposa per a la ciutat formar part d'este informe de bones pràctiques, sinó perquè a més incrementa la notorietat del València com a destinació urbana impulsora d'estratègies pioneres en el marc de la sostenibilitat”. “Sens dubte, ens anima a seguir en el camí iniciat per a la descarbonització de l'activitat turística”, ha afirmat García.

En la secció 4, dedicada a les mesures per a abordar les qüestions mediambientals i el rol de la compensació de les emissions, la publicació ressenya l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030 i el mesurament de la petjada de carboni turística duta a terme per l'Ajuntament de València i Global Omnium i auditada per AENOR.

ABTA destaca la voluntat del pla municipal de “recuperar el sector turístic després de la pandèmia de Covid-19 apostant per la sostenibilitat”, així com el model holístic “més inclusiu, integrador, ètic, col·laboratiu, amigable amb el visitant i just, però sobretot, responsable”.

L'informe també recull les dades més destacades que revela la certificació de la petjada de carboni turística de la ciutat. Entre ells: la xifra total d'1.3 milions de tones de CO₂ que va produir l'activitat turística, de la qual el 81% correspon al desplaçament dels viatgers fins a la ciutat, però només un 0,92% al transport dels visitants una vegada arriben a destinació. Esta xifra representa la tercera part de la petjada de carboni que generen els residents en el consum d'aliments.

Així mateix, assenyala que València és la ciutat europea amb major eficiència hídrica, amb només un 0,01% de petjada de carboni produïda per la despesa d'aigua i un 0,41% que representa la gestió de residus. Per a la ABTA la iniciativa permetrà analitzar la informació per a traçar estratègies i accions perquè València es convertisca en una destinació neutra en carboni en 2025.

Pujar