26 de setembre de 2020 26/9/20

Rep l'alta l'home ingressat per l'estranya picada de la mosca negra a Vila-real

Rep l'alta l'home ingressat per l'estranya picada de la mosca negra a Vila-real - (foto 1)
  • Després de diverses proves van detectar que tenia una intoxicació generalitzada

El seu nom és Luis García i aquest dimarts li han donat l'alta, segons ha pogut saber elperiodic.com després d'estar més d'una setmana ingressat per la picada de la coneguda com a mosca negra. El divendres 25 d'octubre, va notar que l'insecte li mossegava en el genoll mentre feia una passejada al costat de la seua dona per la Vall d'Uixó. No obstant això, va decidir no donar-li importància ja que setmanes abans va arribar a tindre 37 picades de mosquit. El problema va vindre hores després, quan va començar a tindre una gran erupció a la cama que li va pujar fins al front i es trobava a més bastant malament. Va ser en aquest mateix moment quan va decidir anar a Urgències, allí va ser ingressat i roman fins a aquest dimarts, quan ha pogut tornar a la seua casa.

Després d'una biòpsia i diverses proves, els metges seguien sense saber realment el que li passava, fins al punt que les rojors de les picades eren grans butllofes, similars a cremades de primer grau. Després de diverses xarrades amb el pacient, els metges es van adonar que havia patit una intoxicació generalitzada a causa de la picada de la mosca negra.

Què fer si em pica la mosca negra?

La seua picada causa una inflamació que, malgrat ser dolorosa, “no té cap risc de transmissió de malalties”, segons estableix la SEMES. Mentre que la ferida sol durar a penes una setmana.

Segons informa la SEMES (Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències) la mosca negra pertany a la família dels simúlidos i a penes mesura entre tres i sis mil·límetres, una mica més xicoteta que una mosca habitual.

Compten amb una boca en forma de serra, amb ella produeixen una ferida en la pell en la qual inoculen la saliva, deixant com a marca un punt roig i una inflamació. Al contrari del que moltes vegades es cree, la mosca negra no pica, sinó mossega i injecta un anestèsic que provoca que hores més tard ens adonem que ens ha mossegat.

La Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències afirma que en cas de picada, el primer és netejar la zona i aplicar gel per a disminuir la inflamació. A més d'usar cremes o pomades emolientes per a evitar la picor, pot estar recomanat prendre antiinflamatoris, antihistamínics o corticoides. Ha d'acudir-se a urgències si presenten signes generals de reacció al·lèrgica (inflor en la cara o llavis, dificultat per a engolir, veu ronca, dificultat respiratòria, etc).

El millor repel·lent per a la mosca negra és el DEET (Dietiltoluamida) a altes concentracions. També podria ser eficaç el citriodiol. A més de l'ús de repel·lents, per a evitar la seua picada es recomana evitar passejar prop dels llits dels rius a primera hora del matí i de la vesprada, i si ho fem hem de cobrir-nos amb botes, calcetins, pantalons llargs i camisa de mànega llarga.

Des de SEMES afirmen també que s'ha estés la plaga a Madrid, Aragó, Múrcia i Catalunya.

Si vol més informació sobre la mosca negra punxe ací.

 

Pujar