29 de novembre de 2020 29/11/20

L'alcalde destaca el caràcter «obert i divers» de València, en la celebració de l'Orgull

L'alcalde destaca el caràcter «obert i divers» de València, en la celebració de l'Orgull - (foto 1)
  • L'Ajuntament se suma a la celebració amb una campanya que posa el focus en les persones trans

MÉS FOTOS
L'alcalde destaca el caràcter «obert i divers» de València, en la celebració de l'Orgull - (foto 2)
L'alcalde destaca el caràcter «obert i divers» de València, en la celebració de l'Orgull - (foto 3)
L'alcalde destaca el caràcter «obert i divers» de València, en la celebració de l'Orgull - (foto 4)

«València és una ciutat diversa, amb llibertat plena d'estimar a qui cadascú vulga». L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat el suport de l'Ajuntament de València a la celebració de l’Orgull, la jornada de reivindicació de la igualtat de drets de les persones LGTBI. «Ens tornem a sumar a una celebració que, malgrat les circumstàncies, tornarà a ser una jornada reivindicativa i festiva».

L'Ajuntament ha impulsat una campanya municipal ‘València: molt més que Clòtxina i Xufa’ amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTB+, amb l'objectiu de «ajudar a superar discriminacions i estereotips i reflexionar sobre els drets de les persones trans i les limitacions que poden trobar». La campanya inclou una web, un circuit de cartells MUPI, 2.000 cartells per a remetre a entitats i institucions, una playlist de música en Spotify, i nou nous bancs a la ciutat pintats amb els colors de l'arc de Sant Martí en el pont de les Flors i la plaça Patraix. A més, circularan quatre autobusos de l'EMT amb les imatges de la campanya. 

«De diferents maneres hem omplit de colors els carrers i autobusos de la ciutat, amb la campanya que hem llançat enguany, que posa el focus en les persones trans», ha recordat Ribó. El diumenge, 28 de juny, se celebra a tot el món el Dia de l'Orgull per a reivindicar la llibertat de qualsevol persona a expressar lliurement la seua orientació sexual o identitat de gènere. Tal com ha destacat l'alcalde, «encara hui, per desgràcia, en molts països les persones LGTBI pateixen discriminació institucional, en alguns casos penes de presó i pena de mort per la seua orientació sexual o identitat de gènere, la qual cosa és una vulneració dels drets humans». Malgrat que les circumstàncies excepcionals per motiu de la pandèmia de COVID-19 comporten una celebració diferent enguany, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha posat en marxa la web www.valenciaorgullosa.com, que ha informat de les diferents activitats públiques o del tercer sector entorn d'esta celebració.

 

Pujar