elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València signa un conveni per tindre major visibilitat en Europa i beneficiar-se del nombre més gran de convocatòries d'ajudes

L'Ajuntament de València signa un conveni per tindre major visibilitat en Europa i beneficiar-se del nombre més gran de convocatòries d'ajudes
  • El regidor Carlos Galiana explica que la Fundació CV Regió Europea treballarà «per posicionar València» com a referència en la UE

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Innovació i Gestió del Coneixement, ha signat un conveni amb la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea, amb l'objectiu «de fer un seguiment exhaustiu de les iniciatives europees, les polítiques de la UE amb impacte local, estar al corrent de totes les convocatòries que es publiquen i, en definitiva, ser un enllaç amb les institucions europees», ha explicat el regidor d'Innovació, Carlos Galiana.

L'aliança de treball entre l'Ajuntament i este ens que depén de la Generalitat Valenciana, ha estat signada pel regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, i la directora General de Relacions amb la UE de la Generalitat, Daria Terradez, que també és directora de la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea. El conveni s'ha firmat i es desenvoluparà durant un any i té un import fixat en 20.000 euros. D'esta manera, la Fundació treballarà tant des de València com des de l'oficina en Brussel·les de la Comunitat Valenciana «per defendre els interessos de la ciutat de València en Europa», ha assenyalat Galiana.

La importància d'este conveni, segons el regidor d'Innovació, «és no sols perquè permetrà una major visibilitat de la ciutat de València a Europa, sinó que també perquè ens permetrà traure el profit més gran de les convocatòries de la UE, en un moment que les ajudes per a la reconstrucció i recuperació seran molt importants per les ciutats», considera Galiana.

Així doncs, el conveni pretén desenvolupar una sèrie d'accions per part de la Fundació CV Regió Europea per a defensar i promoure els interessos de l'Ajuntament de València a l'àmbit europeu. Busca millorar el posicionament de la ciutat i augmentar-lo dins de la UE, de manera que es convertisca en una de les ciutats de referència.

L'oficina en Brussel·les de la Comunitat Valenciana proporcionarà informació sobre totes les iniciatives europees que puguen ser d'interés per a la ciutat, detallarà les polítiques que s'estan desenvolupant en l'àmbit de la UE, farà una recerca d'aquelles convocatòries en les que València pot traure profit i servirà d'enllaç amb les institucions europees, segons explica el regidor d'Innovació.

Pujar