elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València retira la placa de Rita Barberá a la Llotja

L'Ajuntament de València retira la placa de Rita Barberá a la Llotja
  • Català assegura que si recupera l'alcaldia el 2023 “tornaré a col·locar-la on mai no es devia retirar”

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de València retira la placa de Rita Barberá a la Llotja - (foto 2)

L'Ajuntament de València ha anunciat aquest matí que no faran “de nou una placa en honor a Rita Barberá que està en un estat de degradació evident”.

Així ho ha manifestat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello. A més, ha indicat que “tornar a fer una placa suposaria, a més d'utilitzar recursos públics en propaganda, tornar a foradar la paret de la Llotja, amb la consegüent afecció negativa al patrimoni que això comportaria a l'edifici històric més important de l'Ajuntament de València ”.

En el comunicat, l'edil ha explicat que, atès que està instal·lada a l'interior de l'edifici de la Llotja, concretament al saló del Consolat del Mar; “la placa serà retirada i no es considera justificada ni patrimonialment adequada la despesa pública en una nova reproducció”.

Tello ha traslladat que "la rehabilitació que aquesta placa atribueix a Rita Barberá és una rehabilitació de tots els valencians pagada amb diners públics, i no és propietat d´un alcalde".

La regidora de Patrimoni ha insistit que “el govern de Joan Ribó no fa inauguracions, ni instal·la plaques, i menys en cap edifici patrimonial, i per això no ho farem tampoc amb les intervencions anteriors al govern actual”.

D'altra banda, ha declarat que l'Ajuntament de València no traurà plaques de Rita Barberá ni de ningú si estan en bon estat, però si es deterioren no es refaran per foradar un edifici patrimonial.

Finalment, Gloria Tello, ha explicat que “això es faria amb qualsevol placa, fos en honor de qui fos”, que allò important “és respectar el patrimoni i el que sobra és la propaganda política que vol instaurar la senyora María José Catalá”.

Tello ha conclòs dient que “efectivament tots els polítics i totes les forces polítiques no som iguals”.

El PP assegura que si recupera l'alcaldia el 2023 la tornarà a col·locar

Per la seua banda, el Grup Popular ha lamentat que la regidora de Cultura de Compomís “estigui més preocupada a enterrar el llegat de Rita Barberá, que va impulsar la ciutat en els seus 24 anys de govern, que a reobrir el Palau de la Música que ja porta prop de tres anys tancat i sense data encara per iniciar les obres”.

“Haurien de tenir la mateixa celeritat en la gestió per reobrir el Palau i en gestionar una ciutat que és cada vegada més insegura i embussada que en tots els esforços que fan per amagar els 24 anys de govern del PP a la ciutat, que impulso la València del futur i d'oportunitats”, ha explicat la portaveu del PP, Maria José Catalá.

Els populars han demanat que no es retiri està placa, ja que és part de la història de la ciutat. També demanen que es restauri, fa anys que està amb el nom de Rita Barberá ratllat i la resposta a la petició del PP per al seu arranjament va ser, ja fa quatre anys, que no hi havia disponibilitat pressupostària.

“Ara han decidit retirar-la en el seu intent del Govern de Ribó i PSOE d'enterrar el llegat de Rita Barberá”, va assenyalar Catalá, que ja ha anunciat que quan sigui alcaldessa el 2023 “tornaré a col·locar-la on mai no es devia retirar”.

Pujar