elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de València replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat

L’Ajuntament de València replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat
  • La Regidoria planta espècies que necessiten poca aigua per evitar filtracions

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de València replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat - (foto 2)
L’Ajuntament de València replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat - (foto 3)

La Regidoria d’Ecologia Urbana comença els treballs de plantació de la platabanda de la sala hipòstila del Museu d’Història de València. Les espècies plantades necessiten poca aigua per tal d’evitar filtracions i goteres en la instal·lació museística. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “es tracta d’un espai que ha de ser condicionat i dignificat perquè es troba al damunt del Museu d’Història de la ciutat”.

La Regidoria ha optat per plantar lamiàcies, agavàcies, asperagàcies, aïzoàcies, euphorbiàcies, bromeliàcies, euphorbiàcies, crassulàcies i margallons (Chamaerops humilis), plantes que no necessiten apenes aigua ni presenten problemes de manteniment ja que també tenen poca afectació de plagues i malalties. Prèviament a la plantació d’estes espècies s’ha procedit a la col·locació i reparació de malles, el condicionament del terreny i l’escampada de graves decoratives. Sergi Campillo ha dit que “s’ha decidit plantar espècies crasses i cactus, plantes que no afectaran la sala hipòstila del museu i evitaran filtracions d’aigua”.

L’enjardinament proposat es basa en la tècnica de la xerojardineria, que consisteix en el disseny, construcció i plantació d’unitats amb un baix i eficient consum d’aigua. A més, les malles i l’ús de graves decoratives restringeixen també les pèrdues d’aigua i l’evaporació. Campillo ha recordat que “amb els jardins anteriors teníem problemes de filtracions d’aigua a l’interior del museu i, a més, presentaven un aspecte molt degradat”. Segons el regidor, “era molt important per a l’ajuntament condicionar i recuperar este espai per la seua proximitat al Museu d’Història de la ciutat”.

La platabanda tindrà una alçada de només 70 centímetres i una escassa fondària amb un sòl vegetal d’entre 10 i 35 centímetres. Estes mesures impedeixen l’accés i el passeig dels vianants i la seua única funció és la merament ornamental i decorativa.

Pujar