2 de desembre de 2020 2/12/20

L'Ajuntament de València redueix el seu període mitjà de pagament a 18,5 dies al maig

L'Ajuntament de València redueix el seu període mitjà de pagament a 18,5 dies al maig - (foto 1)
  • Ramón Vilar: “Complim amb els nostres proveïdors i, malgrat la situació en la qual estem, més que mai, estem injectant liquidació al sistema econòmic de la ciutat"

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha explicat que l'Ajuntament de València ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors, durant el mes de maig, a 18,5 dies, "una xifra que està molt per davall dels 30 dies establits com a període mínim de comprovació i verificació de factures". Així, "es manté la tendència a mitjan any, i per tant, podem dir que el primer semestre de 2020 se situarà per davall dels 30 dies, en concret, fins al mes de maig se situa en els 27,78 dies".

El regidor Ramón Vilar ha ressaltat que des de la delegació d'Hisenda "complim amb les nostres obligacions amb els proveïdors, ja que, una vegada més, el període mitjà de pagament a les empreses, companyies i persones autònomes que presten els seus serveis a l'Ajuntament, està en negatiu". "Ha sigut i continua sent una de les preocupacions fonamentals d'este govern, que aquelles persones que presten els seus serveis a l'Ajuntament cobren en temps i no els supose cap mena de perjudici per morositat", ha afegit el regidor d'hisenda.

Vilar ha manifestat que "estem satisfets, ja que la reducció del període de pagament suposa injectar liquidació als nostres proveïdors i contractistes de forma més ràpida i, per tant, impulsa el desenvolupament econòmic de la ciutat per mitjà del suport a les empreses, els autònoms i la creació d'ocupació". El regidor Ramón Vilar ha assenyalat que fins al mes de maig de 2020 la mitjana anual, se situa per davall dels 30 dies establits, concretament en 27,78 dies.

COMISSIÓ D'HISENDA

D'altra banda, Ramón Vilar ha informat que la Comissió d'Hisenda  reunida este divendres ha aprovat modificacions de crèdit, amb la qual cosa les partides del pressupost municipal destinat directament per a fer front a la pandèmia per la COVID-19 arriben als 30 milions d'euros. Com a novetats de estes modificacions cal destacar una línia d'adquisició d'habitatge social i una altra de suport a indústries culturals, a més del reforç de les línies de suport als sectors econòmics i els col·lectius social.

A més, Vilar ha informat que s’ha pres en consideració l'informe anual de 2019 de morositat, amb el qual mitjançant 10 fites de control es té constància i coneixement del procés i trajectòria de cada factura que entra a l'Ajuntament fins que es paga. "Este informe de 2019 ha millorat substancialment respecte al del 2018" ha apuntat Vilar.

En definitiva, "podem estar segurs que no tenim tensions ni estrés de caixa, complim amb la nostra obligació amb els nostres proveïdors i, malgrat la situació en la qual estem i, més que mai, estem injectant liquidació al sistema econòmic de la ciutat", ha conclòs Vilar.

Pujar