30 de setembre de 2020 30/9/20

L'Ajuntament de València instal·la 12 cloradors per a garantir l'absència de legionel·la en l'aigua de reg

    A fi d'evitar l'aparició de legionel·la pneumòfila en la xarxa d'aigua de baixa pressió, destinada a usos secundaris com són les fonts ornamentals, aigualeig de carrers o reg de jardins, l'Ajuntament ha programat la instal·lació de 12 cloradors per tal de garantir que esta acció es desenvolupen en les millors condicions de salubritat.

    Així ho ha explicat la responsable de l'àrea del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, qui ha afegit que el projecte contempla la instal·lació de 12 cloradors mitjançant la injecció d'hipoclorit sòdic a l'eixida dels pous que alimenten la xarxa d'aigua en baixa pressió, que mantindran una concentració mínima de clor lliure residual que garantisca l'absència de legionel·la.

    A més, la relació d'equips es completa amb l'adquisició d'un equip portàtil per a atendre les necessitats de cloració de la xarxa i d'un analitzador de clor. Igualment, per a la correcta vigilància de la qualitat de l'aigua de la xarxa de baixa pressió, s'executaran 27 nous punts de mostreig de control analític i 3  mesuradors de clor lliure residual en continu en la plaça Enrique Rambal, la confluència de la plaça de Vannes amb el carrer de Pare Jofre, i el carrer del doctor Waksman / Puigcampana. El cost del projecte ascendeix a 871.098,87 i les obres tindran una duració de 5 mesos.

     

    Pujar