elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de València inicia la renovació de les conduccions d’aigua potable al carrer Isabel la Catòlica

L’Ajuntament de València inicia la renovació de les conduccions d’aigua potable al carrer Isabel la Catòlica
  • Elisa Valía destaca “l’esforç inversor de l’Ajuntament de València per a millorar el proveïment d’un bé de primera necessitat”

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de València inicia la renovació de les conduccions d’aigua potable al carrer Isabel la Catòlica - (foto 2)
L’Ajuntament de València inicia la renovació de les conduccions d’aigua potable al carrer Isabel la Catòlica - (foto 3)
L’Ajuntament de València inicia la renovació de les conduccions d’aigua potable al carrer Isabel la Catòlica - (foto 4)

El Cicle Integral de l'Aigua ha iniciat la renovació de les conduccions d'aigua potable que discorren pel carrer Isabel la Catòlica en el tram comprés entre Cirilo Amorós i Colón per a ampliar la cobertura i millorar el funcionament de la malla de la xarxa de proveïment. Els treballs, que es prolongaran fins a l'última setmana d'agost i que serviran per a minimitzar el risc d'interrupció del servici, s'han coordinat amb les obres de reurbanització d'este carrer del Pla del Remei per a minimitzar les molèsties als veïns i veïnes.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha posat en valor esta actuació que s'emmarca en les actuacions de renovació de la xarxa d'aigua potable que la delegació està escometent en el conjunt de la ciutat. “Estem fent un important esforç inversor a millorar el proveïment d'un bé de primera necessitat, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aigua que arriba a les llars i evitar fugides d'aigua”, ha explicat Valía, qui també ha remarcat la necessitat de continuar treballant per a “afavorir l'estalvi i l'ús responsable de l'aigua”.

El Cicle Integral de l'Aigua ha dividit l'obra en quatre fases per a minimitzar el seu impacte i reduir al màxim l'ocupació de la vorera i la calçada. Gràcies a aquesta programació dels treballs, els tècnics municipals han aconseguit evitar la interrupció del trànsit rodat en el tram afectat per les obres.

Amb la renovació de les conduccions, es millorarà el servici d'uns 190 metres de canonada de fosa grisa de 125 mm, ampliant-se a 150 mm de fosa dúctil i augmentant la xarxa amb del carrer amb 166 metres nous de canonada de fundició dúctil de 150 i 100 mm. Igualment, es contempla la renovació del tram de la xarxa d'Usos Secundaris (o de Baixa Pressió) que discorre pel carrer Cirilo Amorós en la seua intersecció amb el carrer Isabel la Catòlica, la qual cosa suposa uns 60 metres de canonada de 200 mm. Aquesta actuació es programarà segons l'avanç dels treballs de la renovació de la xarxa d'aigua potable a fi de minimitzar les molèsties a veïns i comerciants.

Valía ha insistit en la necessitat que la ciutadania conega l'“important esforç inversor” que es fa des de l'Ajuntament de València en totes aquelles obres de col·lectors, sanejament, revisió i substitució de clavegueram i renovació de la xarxa d'aigua potable. “Aquesta infraestructura no és visible però és fonamental per a garantir la sostenibilitat i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, ha reivindicat.

Pujar