elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València incrementa un 50% el pressupost de el nou contracte de neteja de parc i jardins

L'Ajuntament de València incrementa un 50% el pressupost de el nou contracte de neteja de parc i jardins
  • L'acord contempla un augment del personal, dels 274 treballadors que hi ha actualment, es passarà a 328 com a mínim

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de l'vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat el nou contracte de Manteniment i Neteja d'Espais Enjardinats, Instal·lacions i Equipaments, i de l'Arbrat Viari de València. La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres la licitació de l'contracte, que té una durada de quatre anys prorrogables un any més.

Joan Ribó ha destacat que el contracte es va a incrementar en gairebé un 50% respecte a el de 2015, passant de 14,5 a 21,7 milions d'euros. A més, ha subratllat que "es propiciarà contractació d'un 20% mes de personal, dels quals un 50% seran dones, perquè és un compromís amb el Pacte de Reconstrucció Postcovid i volem que ho sigui amb la igualtat".

"És un acord coherent amb l'Agenda Urbana 2030 i per tant, és sostenible amb un component ecològic, ja que es refusen els herbicides i plaguicides de síntesi química i s'aposta per la descarbonització" ha informat el primer edil, indicant que "necessitem defensar la salut dels que estan en contacte amb els espais verds, com els chiquets i majors ".

D'altra banda, ha assenyalat que "els vehicles de nova adscripció disposaran d'etiqueta ECO i el 50% de la maquinària de jardineria serà elèctrica, com a requeriment".

Aquest contracte "comprendre tres milions de metres quadrats de superfície verd, dels quals la major part corresponen a jardins de barris i places, una xifra que afecta la infraestructura gestionada pel servei municipal de Jardineria Sostenible, mentre que l'Organisme Autònom Municipal ( OAM) de Parcs i Jardins Singulars es fa càrrec de dos milions de metres quadrats ".

Per a l'alcalde, "el creixement significatiu de les zones enjardinades a la ciutat des de 2015 feia imprescindible més recursos", en referència a el Parc Lineal de Benimàmet, el Parc de Malilla, el Parc Central, "i molts jardins, àrees per a nens i zones per a gossos que s'han creat en els districtes de la ciutat ", entre altres.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha posat en relleu que aquest contracte s'emmarca en l'adaptació de la ciutat a l'canvi climàtic, el Pla Verd i de la Biodiversitat de València que està en procés d'elaboració, la candidatura per ser Capital Verda Europea en 2024 i les demandes veïnals.

El nou contracte donarà servei a 700 espais verds a València. A més, Sergi Campillo, ha notificat que la ciutat compta actualment amb 643 parcs infantils, 88 zones biosaludables i 45 parcs canins.

L'edil d'Ecologia Urbana ha avançat que dels 274 treballadors i treballadores que hi ha actualment, es passarà a mínim de 328. A més, per garantir la qualitat del servei es requerirà acreditar la formació reglada corresponent per a professionalitzar de el sector.

El regidor ha indicat igualment que es recuperen serveis com la cura dels arbres monumentals i singulars, la poda o l'obertura i tancament de jardins, i que el contracte es divideix en quatre lots, tenint en compte que es diferencia per primera vegada la conservació integral de l'arbrat viari de l'arbrat dels jardins, "perquè tenen necessitats de poda diferents", i que es reserven dos espais singulars, el Parc de la Rambleta i el Parc de l'Campus de Tarongers, perquè siguin gestionats per centres especials d'ocupació o empreses d'inserció social, dins de "l'aposta per la inclusivitat".

Finalment, l'edil ha avançat que està previst que el contracte estiga resolt en el primer trimestre de 2022.

Pujar