28 de novembre de 2020 28/11/20

L'Ajuntament de València impulsarà el manteniment dels quasi 100 ponts i túnels de la ciutat

L'Ajuntament de València impulsarà el manteniment dels quasi 100 ponts i túnels de la ciutat - (foto 1)
  • Les obres en el pont de Castellar finalitzaran a l'agost

L'Ajuntament impulsarà un nou contracte de manteniment dels quasi 100 ponts i túnels de la ciutat de València, segons ha anunciat hui la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, després de comprovar l'evolució de les obres d'emergència del pont de Castellar. Estos treballs, que finalitzaran a l'agost, «s'han dut a terme amb caràcter urgent per a pal·liar els danys que l'estructura, realitzada fa 50 anys, presentava per falta de manteniment, i amb la finalitat de garantir la seguretat dels seus usuaris».

La regidora ha explicat que quan es realitzen labors de manteniment «de forma constant, i amb una freqüència raonable, s'eviten sorpreses, que poden suposar un important desemborsament econòmic per a les arques públiques». En tot cas, ha remarcat, «el més important és com afectarà esta acció a la seguretat de la ciutadania». Per este motiu, ha indicat, «tindre un contracte de manteniment que de forma regular ens permeta fer la supervisió d'estes infraestructures és el més idone».

Pel que respecta als danys del pont de Castellar, Sandra Gómez ha recordat que s'han originat «a causa de l'ambient marí i les esguitades de l'aigua, a més del formigó de l'època, que no era el més adequat per a estes circumstàncies». «No han estat a causa del trànsit, sinó de l'aigua», ha assegurat.

«L'únic altre pont municipal d'esta època no té aigua al voltant, per la qual cosa es troba en bones condicions», ha apuntat Sandra Gómez. Els ponts que van cap al mar, «un pertany a Conselleria i, encara que tenia danys, ja està arreglat; i un altre és del ministeri i, en tots dos casos, els danys que han presentat es deuen a este efecte de l'aigua. En principi, el Consistori ha inspeccionat tots els ponts de la ciutat i, encara que hi ha desperfectes, no són de la gravetat del de Castellar», ha afegit.

Sandra Gómez ha indicat que el pont de Castellar es va construir fa mig segle «i des de llavors no ha rebut ni supervisió ni manteniment». «En la legislatura passada, quan els responsables d'Urbanisme van decidir vindre i fer uns tastos, van comprovar que l'estructura estava danyada i que podia ser un risc per a la seguretat, per la qual cosa vam haver de licitar el procediment d'urgència per a realitzar estes obres de reparació», ha conclòs la regidora.

Pujar