28 de novembre de 2020 28/11/20

L'Ajuntament de València estudia incloure la pesca artesanal en la seua estratègia turística

L'Ajuntament de València estudia incloure la pesca artesanal en la seua estratègia turística - (foto 1)
  • L'Ajuntament col·laborarà en la promoció del seu atractiu i valor patrimonial

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de València i la Càtedra Terra Ciutadana de la UPV col·laboraran per a promocionar la pesca artesanal dins de l'oferta turística de la ciutat. Este matí, el regidor de Turisme, Emiliano García Domene, s'ha reunit amb Gloria Bigné i Sergi Escribano, coordinadors de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València. Durant la reunió s'han establit les bases per a un acord de col·laboració entre totes dues parts amb l'objectiu de posar en valor la pesca tradicional com a patrimoni valencià.

La línia a seguir dibuixa una ciutat que acosta l'ofici pesquer al turista al llarg de tot l'any. Una estratègia que contempla activitats com poden ser rutes guiades o esdeveniments gastronòmics que expliquen el ric patrimoni que esta activitat genera.

En sintonia amb els objectius del Pla de Turisme, la promoció de la pesca artesanal contribuix a la desestacionalització de l'oferta i la sostenibilitat de l'entorn i del turisme, tant per la seua qualitat de mètode artesà com pel consum de productes locals i de temporada.

El regidor García Domene ha posat el focus sobre el “potencial turístic de moltíssim valor afegit” de la pesca artesanal, “que pot diferenciar l'oferta de la ciutat”. Des de la Càtedra Terra Ciutadana s'han exposat “les influències positives que la nostra pesca té sobre el territori, tant a nivell econòmic, social, cultural com a mediambiental”.

En 2018, la Regidoria d'Agricultura va col·laborar en l'organització de la II Mostreta de Pesca Artesanal Mediterrània de la Càtedra Terra Ciutadana de la UPV. Fruit d'aquella experiència prèvia, el grup de Pesca Artesanal de Terra Ciutadana ha plantejat la col·laboració que implica la Regidoria de Turisme.

La Càtedra terra ciutadana va nàixer en el si de la Universitat Politècnica de València com un “espai d'investigació, reflexió crítica, intercanvi i divulgació entorn de temes de les ciències agronòmiques i socials”. Dins d'esta, es troba el grup de treball de la Pesca Artesanal al Mediterrani.

Pujar