26 de setembre de 2020 26/9/20

L'Ajuntament i el Servef destinen 2 milions d'euros per a inserir persones aturades

L'Ajuntament i el Servef destinen 2 milions d'euros per a inserir persones aturades - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament i el Servef destinen 2 milions d'euros per a inserir persones aturades - (foto 2)

  Noranta persones aturades de llarga durada s'incorporen demà a l'Ajuntament per a exercir durant nou mesos un treball qualificat. Són els beneficiaris d'un dels Plans d'Ocupació que l'Ajuntament de València i el Servef han impulsat per a inserir laboralment aturats i aturades que porten un temps prolongat sense treballar. A este pla d'ocupació se sumen altres iniciatives com un altre Pla d'Ocupació per a Orientadors Laborals que ja gaudeixen altres 26 persones aturades que treballen, des de hui per a reforçar i acostar a tots els barris de la ciutat les polítiques actives d'ocupació.

  La regidora delegada d'Ocupació, Sandra Gómez, i la directora general d'Ocupació i Formació del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), Rocío Briones, han presentat hui estos i altres plans d'ocupació impulsats per l'Ajuntament i el Servef, amb un pressupost de 2 milions d'euros, "per a aconseguir la inserció directa de les persones aturades de llarga durada, que són el col·lectiu que més problemes té a l'hora de trobar treball i connectar-se al món laboral".

  La regidora ha explicat que més del 60 per cent del total de les persones aturades porta més de 6 mesos sense treball, i que el 50 per cent es troba en atur laboral des de fa un any. També ha destacat que gran part d'estes persones són majors de 45 anys, i ha assegurat "que l'Ajuntament va a treballar perquè totes les persones tinguen una oportunitat de desenvolupar-se professionalment i personalment en la ciutat". D'esta manera, ha recordat el compromís del Govern de la Nau "de convertir València en la ciutat de les oportunitats i l'Ajuntament en un motor de desenvolupament econòmic i generador d'ocupació".

  Per la seua banda, la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones ha recordat l'aposta del Servef que ha finançat amb 1,5 milions d'euros les polítiques de l'Ajuntament de València que milloren la l'accés a l'ocupació de les persones, i ha destacat que durant l'últim any s'han registrat 6.000 persones aturades menys que l'any anterior, i ha assegurat que l'objectiu "és adequar les polítiques d'ocupació a les necessitats, per la qual cosa cal realitzar un diagnòstic de la situació actual i impulsar nous projectes (per als quals en 2017 hi haurà una partida de quasi 300.000 euros) per refer els plans que els anteriors governs desenvolupaven per inèrcia".

  Pujar