4 de desembre de 2020 4/12/20

L'ajuntament recorda les mesures que faciliten a la ciutadania el pagament de l'IBI

  El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha ressaltat que l'Ajuntament “continua implementant mesures que faciliten als ciutadans les seues obligacions tributàries”. Així, ha recordat que la Junta de Govern Local ha aprovat este divendres “reobrir el termini pel qual es pot sol·licitar el fraccionament del pagament de l'Impost de Béns Immobles en tres terminis”. L’edil ha indicat que “esta mesura podrà sol·licitar-se fins el dia 15 d'abril i mantindrà en tot moment la bonificació del dos per cent”.

  Ramón Vilar ha precisat que, a més de les mesures excepcionals adoptades pel Govern Municipal amb motiu de l'estat d'alarma, en matèria d'IBI “existixen altres exempcions, com la prevista perquè les persones propietàries de vivendes de protección oficial estiguen bonificades fins el 50% en els primers cinc anys”.

  El regidor ha destacat que els comerços que formen part del catàleg d'establiments emblemàtics, així com els establiments d'artistes fallers, “poden arribar a tindre una bonificació del 75%” i ha recordat que les famílies nombroses “poden aconseguir el 30% de bonificació”.

  D’altra banda, Vilar ha anunciat que la periodicitat de pagaments que l'Ajuntament tenia establida en dos remeses setmanals “passa a ser diària, de tal manera que el dijous dia 2 es van efectuar pagaments a proveïdors per un import de 1.700.000 euros i el divendres dia 3, una altra remesa de pagaments per un import superior a dos milions d’euros”.

  En paraules de l’edil, “malgrat la lògica reducció de personal, els servicis d'Hisenda estem agilitant el pagament als proveïdors, de manera que puguen anar mantenint la liquiditat en relació als servicis que presten a l'Ajuntament”.

  Ramón Vilar ha traslladat el seu “agraïment” als servicis municipals que han “fet possible que, malgrat les dificultats de les últimes setmanes, el període mitjà de pagaments s'haja mantingut en 29’7 dies”. Així mateix, ha ressaltat que “treballem perquè els nostres proveïdors i en particular, pimes, autònoms i micropymes, puguen cobrar en el mínim termini possible i, sobretot, en este període en el qual necessiten major liquiditat”.

  Pujar