25 de setembre de 2020 25/9/20

L'Ajuntament rebrà fins el pròxim 19 d'abril les sol·licituds per a les ajudes a programacions i projectes culturals

    El pròxim dijous 19 d'abril acabarà el termini perquè les persones i els col·lectius responsables de programacions i projectes culturals sense ànim de lucre a la ciutat de València sol·liciten les ajudes que oferix un any més l'Ajuntament de València a través d'una línia de subvencions dotada de transparència i concurrència competitiva i amb un import total de 150.000 euros.

    La regidora de Patrimoni Històric i Recursos Culturals del consistori, Glòria Tello, ha destacat "la importància d'esta línia d'ajudes per fomentar l'activitat cultural a la ciutat ajudant entitats, institucions i associacions sense ànim de lucre". Amb estes subvencions des del Govern de la Nau s'aposta per la "dinamització i descentralització de la vida cultural de la nostra ciutat" i es fa "amb transparència i concurrència competitiva, unes prioritats impulsades en este mandat per l'actual equip de govern".

    Com és conegut, estes ajudes municipals prioritzen els projectes que possibiliten la celebració d'esdeveniments de rellevància "per a enriquir la vida cultural de la ciutat, els que estimulen el cultiu de la cultura, la participació i la dinamització social, els que descentralitzen i diversifiquen l'activitat cultural dirigint-la a col·lectius o barris amb més dificultats per accedir-hi i les que afavorisquen el desenvolupament de joves talents artístics de la ciutat i donen suport als ja consolidats".

    Poden accedir a estes ajudes mostres o exposicions, cicles i trobades musicals, tallers participatius i divulgatius, projectes de promoció de la gastronomia, la cultura i les tradicions valencianes, cicles de conferències i projectes audiovisuals. Una comissió tècnica valorarà les sol·licituds, atenent a criteris com ara el contingut i la qualitat del projecte, l'impacte quantitatiu i qualitatiu respecte a les persones beneficiàries i l'afavoriment de la descentralització cultural. L'import de la subvenció estarà determinat per la puntuació obtinguda i en cap cas superarà el 75 per cent de l'import global del projecte.

    Pujar