2 de desembre de 2020 2/12/20

L'ajuntament prepara el servici ‘Porta a Porta’ de recollida de cartó, residus i vidre en comerços i hostaleria per a la pròxima fase de desescalada

L'ajuntament prepara el servici ‘Porta a Porta’ de recollida de cartó, residus i vidre en comerços i hostaleria per a la pròxima fase de desescalada - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'ajuntament prepara el servici ‘Porta a Porta’ de recollida de cartó, residus i vidre en comerços i hostaleria per a la pròxima fase de desescalada - (foto 2)

  L'Ajuntament té preparada i planificada la recuperació del servici «Porta a Porta», de recollida de residus en comerços i hostaleria de cara a la pròxima fase de la desescalada a la ciutat, en la qual es permetrà l'obertura dels locals en determinades circumstàncies. Així ho ha anunciat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha subratllat que el servici s'adaptarà a les necessitats dels establiments.

  «L'Ajuntament de València recupera el servici Porta a Porta, de recollida de cartó, vidre i residus en els locals i restaurants de la ciutat», ha explicat el vicealcalde qui ha matisat que, en el cas del cartó, el servei s'ha mantingut actiu «perquè hi havia certa activitat fins i tot durant el confinament estricte».

  «A partir del dilluns pròxim anirem recuperant la normalitat d'estos servicis, i també en la recollida de vidre, que realitza Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament». Segons el regidor, des de l'Ajuntament s'establirà un contacte i diàleg constant amb els locals als es donava servici abans del confinament perquè indiquen si el necessiten o no «perquè sabem, per experiència d'altres ciutats com Sevilla, que ja estan en Fase 1, que encara que els locals poden obrir no tots decideixen fer-ho i la demanda és menor». Segons ha explicat Campillo, «este és un pas més cap a la normalitat per part del Servici de Recollida de Residus, que durant tot este estat d'alarma ha anat adaptant-se amb molt d'encert a les necessitats que requeria cada moment, des de la desinfecció dels contenidors i papereres de la via pública, a recuperar en este moment un servici que és essencial per a l'hostaleria i per a molts locals que produeixen molt paper i cartó i que necessiten este servici Porta a Porta».

  La Junta de Govern Local va aprovar el passat 30 d'abril la recuperació gradual dels diferents servicis municipals de neteja i recollida dels residus urbans, adaptant-se a les fases oficials de desescalada i reobertura social i d'activitats que s’aproven.

  Els servicis de recollida Porta a Porta es presten al voltant d'uns 1.050 establiments en el cas del cartó comercial (amb un pressupost anual de 933.000 €), a més de 250 locals en el cas dels residus (amb un pressupost anual de 312.000 €), i a locals de restauració en el districte municipal de Ciutat Vella en el cas del vidre (mitjançant un conveni amb l'entitat Ecovidrio, que no suposa cap cost per a l'Ajuntament).

  Un 70% menys de paper i cartó

  Durant la situació de confinament i tancament d'activitat, la recollida de paper-cartó Porta a Porta es va reduir més d'un 70% el mes d'abril, amb 48,8 Tm/mes respecte a una producció mitjana habitual de 168 Tm/mes. En el cas de residus i vidre, l'acció va ser suspesa totalment donat el tancament total de les activitats (habitualment es recullen quasi 200 Tm/mes i més de 80 Tm/mes, respectivament).

  Per a la pròxima setmana i següents, d'acord amb les Fases oficials de desescalada que s'aproven, l'Ajuntament de València i Ecovidrio desenvoluparan una operativa de consulta, inspecció i adaptació gradual d'estos servicis a les noves demandes creixents que es vagen consolidant en les diferents fases de desescalada amb la previsió d'un increment gradual d'estos servicis a partir del pròxim dia 18 de maig d'acord amb les necessitats i increments de producció que es verifiquen progressivament.

  Pujar