elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament oferix una aplicació perquè la ciutadania tinga accés al consum energètic dels edificis municipals

L’Ajuntament oferix una aplicació perquè la ciutadania tinga accés al consum energètic dels edificis municipals
  • El cost energètic dels subministraments de l'Ajuntament de València s'ha reduït des de l'any 2015 fins al 2018 en un 22,01%, una reducció de CO2 que equival a 36.000 viatges de París a València

MÉS FOTOS
L’Ajuntament oferix una aplicació perquè la ciutadania tinga accés al consum energètic dels edificis municipals - (foto 2)

Les dades del cost energètic dels subministraments d’energia i aigua dels edificis i instal·lacions municipals, que des de l’any 2015 fins al 2018 s’ha reduït quasi 5 milions d’euros, ara estan a l’abast de tothom mitjançant una nova aplicació informàtica que ha sigut desenvolupada com una eina de transparència que, a més, invita la societat a participar en programes d’estalvi per a frenar el canvi climàtic. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i el regidor de regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, han presentat hui esta aplicació d’ús públic, que, anomenada Our City Our Energy, també s’utilitzarà com a element de gestió d'un total de 2.987 subministraments per any.

Esta ferramenta, que ja es pot descarregar en qualsevol dispositiu mòbil, «permetrà complir l’objectiu municipal de reduir el consum energètic, amb el consegüent estalvi econòmic i amb una reducció d’emissions de CO2», que tal com han explicat els dos regidors «s’emmarquen en les polítiques mediambientals de l’Ajuntament».

Així, Alejandro Ramón ha manifestat que «la posada en marxa d’esta aplicació i la seua utilització contribuiran en la transició cap a un model energètic més sostenible que, així mateix, requereix la participació ciutadana».

Per la seua banda, la regidora Luisa Notari ha recordat el treball de l’Ajuntament «per convertir València en una ciutat model en polítiques de sostenibilitat, impulsant l’ús d'energies renovables en un procés de transició energètica en la lluita contra el canvi climàtic». «Les institucions hem d’exercir un paper exemplificant i promoure un canvi en els hàbits de consum més sostenibles, així com tindre un paper proactiu en les polítiques mediambientals per aconseguir la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle associades al consum d’energia basada en combustibles fòssils», ha explicat.

Arran de la presentació de la nova aplicació, Luisa Notario ha manifestat que l’Ajuntament com administració ha assumit el paper de motor d’eixe canvi implementant polítiques d’eficiència energètica que ja han començat a donar els seus fruits, com ara els projectes que han suposat una important disminució de les emissions de CO2, una baixada de la contaminació lumínica i un substancial estalvi energètic i econòmic.

36.000 VIATGES DE VALÈNCIA A PARÍS

Per últim, la regidora ha aclarit que per poder implementar l’app, Our city, our energy, des de l'Oficina de Gestió Energètica depenent del Servici d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics s’ha fet un treball de codificació unificant el criteri de tots els punts de subministrament de l'Ajuntament per a associar a cada punt els consums d'electricitat, aigua, gas natural i gasoil calefacció. Les dades que pot consultar la ciutadania en l'app són el detall individualitzat del consum energètic de cadascun dels punts de subministrament.

I de l'anàlisi d'estes dades es comprova que el cost energètic dels subministraments de l'Ajuntament de València s'ha reduït des de l'any 2015 fins al 2018 en un 22,01%, sent en les instal·lacions de trànsit i enllumenat públic on hi ha hagut major reducció de cost. I això suposa una reducció de les emissions de 6.365 tones de CO2, que equival a 36. 000 viatges de París a València.

Pujar