26 de novembre de 2020 26/11/20

L’Ajuntament obri el renovat i ampliat jardí de Ramón de Castro

L’Ajuntament obri el renovat i ampliat jardí de Ramón de Castro - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament obri el renovat i ampliat jardí de Ramón de Castro - (foto 2)

  La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat que l'Ajuntament ha obert el renovat jardí del carrer Ramón de Castro, al barri de Patraix. S'ha peatonalitzat el vial sud, i s'ha deixat una vorera de 5,1 metres d'ample, a la qual recauen la majoria dels habitatges del Grup Ramón de Castro, declarat com a Bé de Rellevància Local en la categoria d'espai etnològic d'interès local.

  El jardí s'ha remodelat i ampliat de 500 metres quadrats fins a 630, i la superfície total d'actuació amb el nou vial de vianants és de de 1.037 m2. El jardí anterior, lineal i senzill, estava dotat amb una zona de jocs, parterres enjardinats i una zona gossos, tot això envoltat de tanca de murta i una estreta vorera de 80 cm de formigó imprés plena de pilons.

  La intervenció ha incrementat la zona enjardinada, oberta cap al nou vial de vianants, que seguirà tenint la missió de tancament físic i visual del jardí, perllongant i completant la tanca de murta existent en tota la seua longitud.

  L'obertura del jardí al carrer de vianants manté el caràcter lineal i crea una successió d'espais en els quals s'han instal·lat nous jocs i equipaments. S'han disposat dos aparells biosaludables per a majors al costat del carrer Conca. Al centre, allunyat dels extrems, se situen dos molls infantils sobre paviment de cautxú, i en l'extrem oest, més ampli, es crea una zona nova, també amb paviment de cautxú i part empedrada, amb un nou multijoc.

  Els antics jocs i els sis bancs existents s'han portat al magatzem municipal per a la seua reutilització, així com la tira de pilons de la vorera sud substituïda pel carrer de vianants.

  La regidora Soriano ha explicat que "estem treballant perquè les renovacions i remodelacions de parcs i jardins no paren d'arribar a tots els punts i barris de la ciutat. Des del Govern de Joan Ribó apostem per una ciutat més verda i per això estem plantant arbres en tots els escocells que han estat buits per tota la ciutat durant anys. A més, l'obertura de jardins com el de Ramón de Castro és una clara mostra del nostre compromís amb els parcs i jardins de la ciutat".

  El jardí rep un important assolellada per la seua façana sud, delimitat principalment pels habitatges del Barri Obrer, en què s'han plantat tres Morus Alba fruitless, que per la seua fulla caduca mantindrà l'assolellada a l'hivern. S'han mantingut les tres Erytrina existents i l'alineació de Celtis Australis que configura la jardinera lineal nord. També s'han ampliat els escocells generosament.

  A més, s'ha dut a terme la plantació de dos Brachychiton, s'ha completat la plantació d'escocells i jardineres amb arbustos singulars de port mitjà tipus Viburnum o Llorer bola alternat amb palmàcies.

  Per últim, s'ha renovat l'enllumenat millorant la seua eficiència i s'ha instal·lat una font i s'ha actualitzat el sistema de reg a la nova ordenació del conjunt. Totes les jardineres queden per baix del nivell del jardí, de manera que recolliran totes les aigües, reduint consums hídrics.

  Pujar