5 de desembre de 2020 5/12/20

L'Ajuntament llança unes recomanacions davant el risc de pluges i vent intensos durant les Falles

L'Ajuntament llança unes recomanacions davant el risc de pluges i vent intensos durant les Falles - (foto 1)

  Davant la possibilitat de canvis bruscos en l'oratge amb pluges i vent d'intesitat, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit este matí amb els regidors de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i d'Espai Públic, Carlos Galiana, a més d'amb el cap de la Policia Local, José Serrano, i el cap del Departament de Bombers, Enrique Chisbert, davant la necessitat d'advertir a les comissions falleres i a la ciutadania en general dels riscos que pot comportar un temporal meteorològic advers en els dies de falles. Una necessitat que ha compartit amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

  En este sentit, Ribó ha destacat que, en cas que la Generalitat decrete l'alerta taronja per temporal, a la qual se sumaria l'Ajuntament, "es fa necessària la coordinació de tots els servicis municipals, així com de les administracions i els diferents cossos de seguretat, bombers i Protecció Civil, però també la col·laboració ciutadana per a minimitzar qualsevol incident".

  Així, des de l'Ajuntament de València es fan un seguit de recomanacions generals i, en concret, a les comissions falleres. En primer lloc, es recomana no avançar la tradicional Plantà de monuments fallers i reservar-la en la mesura dels possibles a la nit del 15 de març. En segon lloc, caldrà fixar un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles per tal d'evitar que l'estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda. A més, si les comissions falleres hagueren de cancel·lar qualsevol activitat en la via pública, es recorda la conveniència de fer-ho amb suficient antelació. També es recomana que les comissions demanen si cal una revisió de la fixació de les seues carpes a les empreses contractades en el muntatge, així com la prevenció en el desmuntatge de 'haimes'. Finalment, es recorda parar especial atenció a la seguretat de les parades ambulants que estos dies hi ha disseminades per la ciutat així com, en general, a tots aquells elements de les terrasses de bars susceptibles de patir els efectes del vent.
  L'Ajuntament té previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal fins a un màxim de 60 metres si fóra necessari; s'anunciaria, si n'hi haguera, algun canvi en les línies de l'EMT al seu pas per la plaça de l'Ajuntament. A més, es pararà una especial atenció a les estructures volades, com ara les il·luminacions.

  En cas que fóra necessari, l'Ajuntament habilitarà un Lloc de Comandament Preventiu en la Sala del Centre Integral de Seguretat i Emergències (CISE) de la Policia Local. L'alcalde, Joan Ribó, ha demanat "prestar especial atenció als missatges que l'Ajuntament vaja llançant a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials institucionals" i ha recordat "els telèfons 092 i també el 112 com les vies per a canalitzar qualsevol avís d'incident que es vulga fer per part de la ciutadania".

   

  Pujar