elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament llança una campanya per a previndre l'islamofòbia i defendre la València intercultural

L'Ajuntament llança una campanya per a previndre l'islamofòbia i defendre la València intercultural

    La plaça de l'Ajuntament acull, des de hui, el símbol de la nova campanya de sensibilització llançada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració per a previndre l'islamofòbia i defendre la València intercultural, la inclusió i la convivència de totes les persones. L'esmentat símbol és una escultura itinerant instal·lada, de moment, prop de la casa consistorial, perquè la ciutadania s'hi acoste i difonga per les xarxes socials el missatge d'"Ojalà València", que és un moviment que naix per a enfrontar-se a l'odi cap al musulmà.

    La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregras, ha presentat hui esta campanya de conscienciació ciutadana que començarà divendres al voltant d'una figura que representa la connexió cultural entre els pobles, la paraula OJALÁ, "amb la qual l'Ajuntament sustenta el seu desig: "Tant de bo les cultures no foren motiu de confrontació."

    De fet, "amb esta acció, a més de donar a conéixer la postura institucional a favor de la convivència intercultural, l'equip de govern pretén previndre el rebuig a la religió islàmica i la identificació de tot el que és musulmà amb el terrorisme", ha explicat Neus Fàbregas, qui ha recordat que, segons l'Institut de Drets Humans, a la ciutat de València la població musulmana es xifra en 72.548 persones.

    "La paraula OJALÁ ens recorda el nostre passat i les nostres arrels àrabs. Ojalá, de l'àrab hispànic law šá lláh (INSHALÁ), 'si déu vol', és una interjecció que denota un viu desig que succeïsca alguna cosa", ha evocat la regidora, abans d'aclarir que al voltant de l'escultura itinerant apareixen una sèrie de frases perquè la gent connecte amb la campanya i s'interrogue sobre la situació que viuen les persones islàmiques a la nostra ciutat.

    Esta figura estarà a la plaça de l'Ajuntament fins al 19 de novembre, del 20 al 27 estarà a les Torres dels Serrans i després a la plaça de la Mare de Déu. Durant eixos dies i fins al dimarts 5 de desembre la ciutadania pot participar amb els seus comentaris en xarxes socials amb el hashtag #ojalavalencia.

    La campanya "OJALÁ VALÈNCIA" anirà acompanyada d'altres accions com ara un vídeo de conscienciació, una web de campanya, i diferents impactes en xarxes socials. Tota la informació sobre la campanya es troba a la web ojalavalencia.com.

    Neus Fàbregas ha manifestat que des de fa dos anys, arran dels atemptats a Europa com el de París, Brussel·les o Niça, les agressions islamòfobes han augmentat un 1.200 % segons dades de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia, i que els últims atemptats a Barcelona han propiciat discursos i actituds islamòfobes a les ciutats.

    A més, ha afegit, "els discursos i comentaris islamòfobes de partits polítics europeus i espanyols, o de persones reconegudes socialment i culturalment en este país, no ajuden a crear ciutats interculturals. I l'Ajuntament ho té molt clar: l'Administració, els mitjans de comunicació i les xarxes socials han de transmetre la riquesa que suposa la diversitat".

    "Per això, i perquè la islamofòbia constituïx una violació dels drets humans i una amenaça per a la cohesió social, construïm esta campanya", ha explicat la regidora Neus Fàbregas.

    Pujar