24 de gener de 2020 24/1/20

L'ajuntament invertix 8220 euros en diverses actuacions de manteniment a les Torres de Serrans

  La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que «l’Ajuntament de València està realitzant un pla de manteniment complet de les Torres de Serrans valorat en més de 8.000 euros, que contempla diverses actuacions. Concretament,  ja s’han dut a terme un total de cinc actuacions per un valor de 5.221 euros, i queda la última –amb un cost assignat de 3.000 euros- que s’abordarà este mateix mes».

  Dins dels treballs que s’han realitzat a través del pla de manteniment d’este monument emblemàtic de la ciutat de València hi ha la reparació de la porta situada en el reixat d'accés on estan situades les taquilles, que ha tingut un cost de 719,95 euros. També s’ha dut endavant una actuació per a reforçar la seguretat dels dos accessos a la part alta, a través del reforçament de les baranes situades en estos punts, per un import de 726 euros.

  El pla també ha contemplat la instal·lació d'un equip autònom per a climatització de la planta baixa d'una de les torres on se situen els conserges, una reclamació històrica dels treballadors que vigilen este monument. Esta actuació ha tingut un cost de 750 euros. Tal i com ha detallat la regidora Tello, dins d’estes actuacions també s’han reparat els pilons d’entrada de visitants que havien resultat danyats després d’un accident de trànsit. En este cas l’actuació ha ascendit fins els 1.089 euros de cost. D’altra banda, l’Ajuntament ha reparat un dels bancs per a seure que hi ha situats al costat de l'entrada, per un import de 1.936 euros.

  Finalment, després duna visita d'inspecció al juliol es va decidir fer algunes reparacions als embornals (una protecció per evitar accidents) i baranes. Estes reparacions s’executaran este mes de setembre i tindran un cost de 3.000 euros.  Glòria Tello ha dit que «amb estes actuacions donem continuïtat al pla de recuperació de patrimoni que vam posar en marxa l’anterior mandat i amb el què pretenem posar en valor tot el patrimoni que tenim a la ciutat de València que és molt ric i important. A través d’estes inversions en les Torres de Serrans, treballem perquè València siga reconeguda no només pels valencians i valencianes, sinó de portes cap fora com a una ciutat molt rica  a nivell cultural i, especialment, a nivell patrimonial».

  ocultar
  L'ajuntament invertix 8220 euros en diverses actuacions de manteniment a les Torres de Serrans
  Pujar