elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament invertirà prop de 2 milions d'euros en les obres de sanejament de Castellar - Oliveral

L'Ajuntament invertirà prop de 2 milions d'euros en les obres de sanejament de Castellar - Oliveral
  • L'Ajuntament acabarà amb el problema d'abocaments d'aigües residuals detectades en alguns habitatges d'aquest poble valencià

MÉS FOTOS
L'Ajuntament invertirà prop de 2 milions d'euros en les obres de sanejament de Castellar - Oliveral - (foto 2)
L'Ajuntament invertirà prop de 2 milions d'euros en les obres de sanejament de Castellar - Oliveral - (foto 3)

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat hui en roda de premsa que l'Ajuntament de València invertirà 1,98 milions d'euros per a “la desconnexió d'abocaments dels habitatges situats al voltant del nucli urbà del poble de Castellar – Oliveral”. Es tracta d'unes obres que començaran el pròxim mes de gener i que la corporació municipal no té obligació de realitzar, ja que com ha recordat Valía “estos habitatges estan situats en sòl no urbanitzable, però entenem que per l'alt valor mediambiental de l'entorn com l'Albufera, les marjals i l'horta, és una inversió que val la pena”.

“Estes aigües s'abocaven de manera irregular i no anaven a depuració, per això l'Ajuntament havia d'actuar perquè estan causant un mal mediambiental important”, ha indicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, qui ha remarcat que “en ser habitatges en sòl no urbanitzable no teníem obligació de fer-ho”. Una inversió de prop de 2 milions d'euros, 1.98 concretament, amb la qual el Cicle Integral de l'Aigua aconseguix el 94% d'execució pressupostària en 2019. Una xifra de la qual s'ha congratulat Valía en assenyalar que “ha sigut un any particular pels processos electorals, i perquè és un servici que és complicat de gestionar per les inversions, que són grans i complexes i porten molt temps, per això per a nosaltres és un èxit perquè el nivell d'execució és altíssim”.

Valía ha recordat que l'Ajuntament posseeix “facultats per a imposar sancions als qui no complisquen l'ordenança”. A més, ha avançat que “realitzarem una campanya de conscienciació forta perquè no sols és un problema d'habitatges de sòl no urbanitzable, sinó que també en sòl urbà hi ha gent que no està connectada de forma regular al sistema de clavegueram”.

SISTEMA INNOVADOR

Per a pal·liar els efectes negatius de la problemàtica d'abocaments d'aigües residuals detectades en alguns habitatges del poble valencià de Castellar-Oliveral, que manquen de xarxa de sanejament d'estes aigües, l'Ajuntament de València ha optat segons ha explicat Valía per un “sistema nou de buit”, en detriment del de gravetat, en tota la zona a l'est del nucli urbà del poble. La regidora del Cicle Integral de l'Aigua ha destacat alguns dels beneficis, entre els quals destaquen el “menor cost”, la “major protecció del medi ambient perquè es poden instal·lar totes les conduccions a menor profunditat i fer rases més estretes”, la “fàcil i ràpida instal·lació”, el “menor consum energètic”, i el “escàs manteniment” ja que no porta aparellada una estació de bombament.

En canvi, en la zona Oest, es projecten col·lectors per gravetat. Es tracta d'una zona que segons ha comentat Valía “es pot desguassar a un pou de la xarxa existent d'aigües unitàries sense necessitat de bombament”. Una zona que “es troba allunyada i separada de la zona Est pel nucli urbà de Castellar-Oliveral i diverses infraestructures lineals”.

Pujar