26 de setembre de 2020 26/9/20

L’Ajuntament instal·la enllumenat públic als accesos nord de Pinedo

L’Ajuntament instal·la enllumenat públic als accesos nord de Pinedo - (foto 1)
  • Notario ha destacat la voluntat per resoldre una reivindicació històrica del veïnat després que la instal·lació, realitzada per Conselleria, porte 15 anys apagada

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, solucionarà el problema d’il·luminació que durant els darrers 15 anys han patit els veïns i veïnes de Pinedo als accessos nord al poble. Durant la pròxima setmana escometrà la instal·lació de nou enllumenat públic a les tres rotondes i la carretera i els vials d’accés nord a Pinedo.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat per què l’Ajuntament es farà càrrec d’esta intervenció, destacant que “per damunt de les competències cal prioritzar la solució a una necessitat que ha reivindicat el veïnat de Pinedo des de 2004”. La instal·lació, realitzada al seu dia per la Conselleria d’Obres Públiques, porta 15 anys apagada per diversos actes de vandalisme, com ara el robatori de cable de coure. “Ara reposarem tot eixe cable i, a més, substituirem la instal·lació per una més moderna que millorarà la prestació i tindrà un consum energètic menor”, ha explicat Notario.

L’actuació té un pressupost de 31.910,36 euros, es finançarà amb un projecte SOM de la Diputació i contempla la instal·lació d’una trentena de lluminàries LED d’alt rendiment lumínic  en la rotonda més pròxima a Pinedo, la més pròxima a la ZAL i en el tram que hi ha entre elles. També s’hi instal·laran llums de vapor de sodi a molt alta pressió, de 100 W als bàculs existents en la rotonda pròxima a la depuradora.

Els nous equips estaran dotats de dispositius driver programables per a regular el seu horari de funcionament, reduint així el consum en les hores amb necessitats menors de llum: des de l’encesa fins les 22 hores hi haurà un 100 % de la potència nominal i durant les dos hores posteriors n’hi haurà un 80 per cent; des de la mitjanit i fins la seua apagada hi haurà un 50 % de la potència nominal en el cas dels LED i un 70 % en el cas dels llums de vapor de sodi. Es preveu que el nou enllumenat, més eficient, estalviarà un 73 % respecte a la instal·lació actual si estiguera en funcionament, és a dir, un estalvi de més de 31.700 kWh anuals i més de 4.400 euros d’estalvi econòmic a l’any.

Pujar